Bilim ve Teknoloji

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yapay Zeka Hamlesi

Büyükşehir Belediyesi, dijital dönüşüm hedefiyle bugüne kadar 428 yönetici ve personele yapay zeka eğitimi verdi. İZSU'da başlayan programın ardından ESHOT çalışanları da uygulamalı eğitim alacak.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yapay Zeka Hamlesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda çalışanlarının yapay zeka alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim programlarını sürdürüyor. Belediye bünyesinde bugüne kadar 428 yönetici ve personel, yapay zekanın iş süreçlerinde etkin kullanımına ilişkin eğitimlerden geçti. İZSU'da başlayan yeni programın ardından ESHOT personeli de uygulamalı eğitim alacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, teknolojik dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, kurum çalışanlarının yapay zekayı daha verimli kullanabilmesi amacıyla kapsamlı eğitim programları düzenliyor.

Tarihi Havagazı Fabrikası yerleşkesindeki İZLAB Dijital Deneyim Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitimlerde, belediyenin farklı birimlerinde görev yapan yönetici ve personellere yapay zekanın kurumsal süreçlerdeki kullanım alanları uygulamalı olarak aktarılıyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü tarafından, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen program kapsamında katılımcılar; doğru komut (prompt) hazırlama yöntemleri, veri analizi, içerik üretimi ve yapay zekanın karar alma süreçlerine sağlayacağı katkılar hakkında eğitim alıyor. Programla birlikte iş süreçlerinde verimliliğin artırılması, zaman kaybının azaltılması ve dijital yetkinliklerin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Eğitimler İZSU'nun Ardından ESHOT'ta Devam Edecek

Programın son etabında İZSU Genel Müdürlüğü bünyesindeki 237 yönetici ve personel, dört gün sürecek yapay zeka eğitimine başladı. Eğitimlerde katılımcılar, yapay zekayı yalnızca günlük kullanım aracı olarak değil, kurum içi iş akışlarına entegre edilebilecek bir teknoloji olarak değerlendirmeye yönelik uygulamalı çalışmalar gerçekleştiriyor.

İZSU eğitimlerinin tamamlanmasının ardından program ESHOT Genel Müdürlüğü'nde devam edecek. Planlamaya göre 135 yönetici ve personel iki günlük eğitim programına katılacak. Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapay zeka kullanımını tüm birimlerde yaygınlaştırarak dijital dönüşüm sürecini daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş