İzmir'de 3 polisin şehit düştüğü saldırıda sanıklara ağırlaştırılmış müebbet talebi
İzmir'de 3 polisin şehit düştüğü saldırıyla ilgili iddianamede, saldırgan Eren Bigül ve 6 kişi için 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet, toplamda 261 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede DAEŞ bağlantısı vurgulandı.

İzmir'in Balçova ilçesinde, 16 yaşındaki Eren Bigül'ün polis merkezine düzenlediği ve 3 polis memurunun şehit düştüğü saldırıya ilişkin iddianame tamamlandı. Savcılık, saldırgan Eren Bigül'ün de dahil olduğu 7'si tutuklu 13 şüpheli için 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplamda 261 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Saldırının Detayları ve Şüpheliler
Geçtiğimiz yıl 8 Eylül'de yaşanan olayda, Eren Bigül yüzünde maske ve elinde pompalı tüfekle Salih İşgören Polis Merkezi Amirliği'ne girerek nöbet kulübesine ateş açmıştı. Bu saldırıda polis memuru Hasan Akın şehit olmuştu. Silah sesleri üzerine dışarı çıkan polisler saldırgana müdahale ederken, çıkan çatışmada 1. Sınıf Emniyet Müdürü Muhsin Aydemir ve polis memuru Ömer Amilağ da hayatını kaybetti. Saldırgan Eren Bigül ise olay yerinde yaralı olarak yakalanmıştı. Soruşturma kapsamında Eren Bigül ile birlikte babası Nuhver Bigül, İran uyruklu Khalegh Noorıborojerdi ve Suriye uyruklu Mahmud Algatı, Cuma Tabbas, Fıras Seyıd Abdurrahman ile Muhammed Elhazzam tutuklandı. Saldırganın annesi ve bazı kişiler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İddianamede DAEŞ Bağlantısı Vurgulandı
Tamamlanan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Eren Bigül'ün DAEŞ silahlı terör örgütünün ideolojisini benimsediği, örgüte katıldığı ve fikirlerini çevresine yaydığı belirtildi. İddianamede, Bigül'ün okula gitmeyi reddettiği, silahlı eğitim aldığı ve örgütün amacına hizmet edecek bir terör saldırısı talimatı aldığı yönünde bilgiler yer aldı. Savcı, Eren Bigül hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Silahlı terör örgütüne üye olma', birden fazla 'Terör amaçlı kasten öldürme' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarının yanı sıra çeşitli terör suçlarından ve 6136 Sayılı Kanun'a muhalefetten ceza istedi. Diğer 12 şüpheli hakkında ise azmettirme suçlarından dava açıldı. İddianame, ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Bakmadan Geçme
Özge Bedir cinayetinde sanıklara ağırlaştırılmış müebbet
Müdür vekili cinayetinde kan donduran talep: Ağırlaştırılmış müebbet!
Polis merkezinde vahşet: Kuzenini taciz eden genç, baba ve oğul tarafından öldürüldü, ağırlaştırılmış müebbet istendi
Dilan Aslan cinayetinde karar: Ağırlaştırılmış müebbet ve annenin zafer çığlığı
SGK avukatını öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet: Adalet yerini buldu mu?
Baba katili sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi: Pişmanım dedi ama...
