İzmir'de ağaçlandırma seferberliği'nin ilk fidanları toprakla buluştu
ALJ Türkiye, İzmir'de 'Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında 310 bin fidanı toprakla buluşturdu. Hedef, bir yıl içinde 1,4 milyon fidan dikmek.

ALJ Türkiye, Türkiye genelinde ağustos ayında başlattığı 'Ağaçlandırma Seferberliği' projesinin ilk adımını İzmir'in Buca ilçesinde attı. Burada, 310 bin fidan toprakla buluştu.

BİR MİLYON FİDAN HEDEFİ
Bu seferberlik kapsamında her satılan araç için 10 fidan dikilmesi planlanıyor. Destekçi firmalar ve artan araç satışlarıyla birlikte kasım ayı itibarıyla 310 bini aşan fidanın dikimi gerçekleştirildi. ALJ Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, her 6 ayda 650-700 bin fidan dikerek yılda toplam 1 milyon 400 bin ağaç dikmeyi hedeflediklerini ifade etti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Bozkurt, etkinliğin sadece ALJ Türkiye tarafından değil, birçok firma ve kurumun desteğiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, iklim değişikliği nedeniyle yaşanan orman yangınlarına dikkat çekerek, yeşil alanların artırılması gerektiğini vurguladı. Ağaçlandırma Seferberliği'nin kampanya elçisi Burcu Biricik, seferberliğin önemine değinerek, bu projeye destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Daire Başkanı Mutlu Turan ise toplumun her kesimini fidan dikim etkinliklerinde görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.








Bakmadan Geçme
Zeydan Karalar: 'Biz Avrupa'nın çöplüğü değiliz
Başkan Kaya: Şehirlerimizi vahşi depolama alışkanlığından kurtarmalıyız
Mercan Bilim Merkezi, Artvin'de çocukları bilimle buluşturdu
Bodrum'da dünya çevre günü coşkuyla kutlandı
Efes Selçuk'ta çevre bilinci için hediye dolu etkinlik
Bakan Gürlek: 2 milyon 538 bin fidan toprakla buluştu
