Gündem

İzmir'de basın örgütlerinden sansüre karşı yürüyüş düzenlendi

İzmir'de basın meslek örgütleri, 'Sansüre hayır, habere özgürlük' sloganıyla yürüyüş düzenleyerek basına yönelik baskılara karşı tepkilerini dile getirdi. Katılımcılar, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
İzmir'de basın örgütlerinden sansüre karşı yürüyüş düzenlendi

(İZMİR) - İzmir’de basın meslek örgütleri, “Sansüre hayır, habere özgürlük” sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştirerek basına uygulanan baskılara karşı duruş sergiledi.

İzmir\

Basın özgürlüğü için bir araya geldiler

Yürüyüşte gazeteciler, ortak bir deklarasyon yayımlayarak tutuklamalara, erişim engellerine ve kayyım uygulamalarına son verilmesini talep etti. “Özgür basın yoksa toplum tutsaktır” ifadesiyle dayanışma çağrısında bulunan katılımcılar, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk oluşturdu.

İzmir\

İfade özgürlüğüne dikkat çekildi

Yürüyüş öncesinde, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, basın meslek örgütlerinin ortak deklarasyonunu okudu. Deklarasyonda, gazeteciliğin halkın yanında olması gerektiği vurgulandı ve “Türkiye’de gazetecilik, iktidarların değil, halkın yanında olmaktır” denildi. Ayrıca, gazetecilere yönelik baskıların, toplumun gerçeğe ulaşma hakkına bir saldırı olduğu belirtildi. Gappi, “Gazetecinin kalemi kırılırsa toplum da karanlığa mahkum edilir” diyerek gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekti. Yürüyüşe katılanlar, basın özgürlüğünün sadece gazetecilerin değil, tüm toplumun sorunu olduğunu vurgulayarak, dayanışma çağrısında bulundu.

İzmir\İzmir\İzmir\İzmir\İzmir\İzmir\

Bu Yazıyı Paylaş