Jeff Halper'dan ürkütücü iddia: İsrail Gazze'yi boşaltmayı planlıyor
Jeff Halper, İsrail'in Gazze'yi yaşanmaz kılmak için yürüttüğü yıkım stratejilerini ifşa etti ve yeniden inşa planlarının Filistinlileri dışladığını açıkladı.

Jeff Halper, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü yıkım politikalarını eleştirerek, bu eylemlerin Filistinlileri zorla göç ettirmeye yönelik olduğunu vurguladı. Olarak ICAHD Başkanı, Gazze Mahkemesi'nin İstanbul'daki oturumunda paylaşılan bulgulara dikkat çekti ve İsrail'in sistematik ev yıkımlarının bir parçası olduğu gerçeğini hatırlattı.
300 BİN EV YIKILDI
Halper, İsrail'in 1948'den beri yaklaşık yarım milyon yapıyı yıktığını belirterek, son olarak Ekim 2023'ten itibaren Gazze'de 300 bin evin yerle bir edildiğini açıkladı. Bu yıkımların etnik temizlik amacıyla yapıldığını ve Gazze'yi yaşanmaz hale getirmeyi hedeflediğini ifade etti.
GAZZE'NİN GELECEĞİ TEHLİKEDE
Halper, Gazze'nin yeniden inşasının Filistinlileri dışlayan bir plana dönüştüğünü söyledi. Yabancı yatırımcıların rolünü eleştirerek, bu sürecin Gazzelilerin haklarını ihlal ettiğini ve dini mekanlara yönelik tehditlerin de artığını vurguladı, bu durumun Filistin karşıtı bir senaryo yarattığını ekledi.

