Kacır, Gümüşhane'de 23 yıllık AK Parti iktidarını değerlendirdi
Sanayi Bakanı Mehmet Muharrem Kacır, Gümüşhane'deki AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde 23 yıllık AK Parti iktidarını değerlendirdi.

Sanayi Bakanı Mehmet Muharrem Kacır, AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretinde, Gümüşhane'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kacır, Tarihi İpek Yolu ve Doğu Karadeniz'in incisi olan şehri baba ocağı olarak nitelendirdi.
TÜRKİYE YÜZYILI BULUŞMALARI
Türkiye Yüzyılı Buluşmaları'nın milletle gönül gönüle, yüz yüze istişare olduğunu vurgulayan Kacır, Gümüşhane'de 24 yıl önce kurulan AK Parti'nin Türkiye Yüzyılı'nı aydınlatan bir meşaleye dönüştüğünü söyledi. 23 yıl önceki Türkiye'nin ekonomik krizlerle boğuştuğunu, istikrarsız politikalar ve bastırılmış potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Bakan, AK Parti iktidarıyla verdikleri sözleri anlattı: 'Ecdadımızın mirası bu kıymetli toprakları yeniden ihya edeceğiz. Öz güveni törpülenmek istenen, dar kalıplara mahkum edilmeye çalışılan Türk milletini yeniden ayağa kaldıracağız. Milletimizin iradesini ve iddiasını yeniden şahlandıracağız.' dedi.
YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMDE GELİŞMELER
Bakan Kacır, 23 yıldır gece gündüz çalışarak birçok zorluğun üstesinden geldiklerini, 86 milyon vatandaşın mağduriyetlerini giderdiklerini ve milli değerleri koruduklarını belirtti. 'Hamdolsun artık eski Türkiye yok' diyen Kacır, küresel arenada adalet ve merhamet değerlerinin savunucusu bir Türkiye olduğunu vurguladı. Yerli ve milli savunma sanayiindeki gelişmeleri, Togg'u, Türksat 6A uydusunu ve milli gelirin artışını örnek gösterdi. 270 milyar dolara ulaşan ihracat rakamlarını ve dün yürürlüğe giren Orta Vadeli Program'ı da değerlendirmelerine ekledi.
GÜMÜŞHANE'DEKİ GELİŞMELER
Gümüşhane'nin de bu kalkınma hamlesinden faydalandığını belirten Kacır, eğitimde derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltıldığını, Gümüşhane Üniversitesi'nin kurulduğunu, sağlıkta yatak kapasitesinin ve hizmet kalitesinin yükseltildiğini, ulaşımda bölünmüş yol uzunluğunun artırıldığını, Zigana ve Kop Tünelleri'nin yapıldığını, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın inşa edildiğini, doğal gazın tüm ilçelere ulaştırıldığını, gençlik merkezleri ve spor tesislerinin sayısının artırıldığını, yurt yatak kapasitesinin yükseltildiğini ve Bahçecik Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. KOBİ'lere verilen 578 milyon lira desteği, OSB'lerin genişletilmesi, Kelkit OSB'nin kurulması, GES santrali ihalesi, yatırım teşvikleri ve Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı'nı da açıklamalarına dahil etti. Vali Aydın Baruş ile birlikte ulaşım ve sulama altyapısına yönelik 50 milyon liranın üzerinde destek sağlanacağını duyurdu. Madencilik sektörünün öncelikli sektör olarak belirlendiğini ve gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerine imkan sağlanacağını söyledi. Türkiye Yüzyılı'nın sadece bir vizyon değil, milletin iradesi ve azmi olduğunu vurgulayarak, terörsüz bir Türkiye hedefini dile getirdi. Son olarak Vali Aydın Baruş ve Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer'i ziyaret ettiğini belirtti.
Bakmadan Geçme
Bakan Yumaklı: 24 yılda hayvancılığa 656 milyar lira destek verdik
CHP Diyarbakır İl Başkanı, AK Parti'yi ziyaret etti
Bahçelievler Belediyesi'nde üç CHP'li meclis üyesi AK Parti'ye geçti
Aşkın Genç'ten belediye başkanlarının parti değişimine tepki
Dört belediye başkanına AK Parti rozeti takıldı
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, AK Parti'ye katıldı
