Gündem

Kadirli'de sel kabusu: 2 can kaybı, evler ve iş yerleri kullanılamaz hale geldi

Kadirli'de 5 saat süren sel felaketi 2 cana mal oldu, 127 ev ve 21 iş yeri hasar gördü. Ekipler tahliye ve temizlik çalışmalarını sürdürürken, yeni sağanak uyarısı yapıldı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Kadirli'de sel kabusu: 2 can kaybı, evler ve iş yerleri kullanılamaz hale geldi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşanan şiddetli sağanak yağış, hayatı felç etti. İlçe merkezinden geçen Bülbül Deresi'nin taşması sonucu meydana gelen selde iki kişi hayatını kaybederken, 127 ev ve 21 iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 5 saat boyunca etkisini sürdüren sel, yüzlerce aracı da sular altında bıraktı. Belediye ekipleri, hasar gören bölgelerde tahliye ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kadirli\

SEL FELAKETİNİN BOYUTLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, kısa sürede sele dönüştü. Özellikle dere yatağına yakın mahallelerde etkili olan sel, evleri ve iş yerlerini adeta yuttu. 7 Mart, Devrişpaşa ve Dere mahallelerinde büyük yıkıma yol açan taşkın, dere kenarındaki yapıları yıktı, yaya köprüsünü kullanılamaz hale getirdi. Sel sularına kapılan bir otomobilde bulunan Hüseyin Kul (69) ve Fatih Ambarcıoğlu (66) maalesef kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazeleri güçlükle çıkarılarak hastane morguna kaldırıldı.

Kadirli\

YENİ SAĞANAK UYARISI VE DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

Ekiplerin yoğun çabasıyla dere yatağında açılan kanallarla suyun yönü değiştirilerek selin etkisi azaltıldı. Ancak selin bıraktığı hasar büyük. Tamamen sular altında kalan evler ve iş yerleri için hasar tespit ve tahliye çalışmaları devam ediyor. Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kadirli'ye metrekareye ortalama 125 kilogram yağmur düştü. İlçe için bugün öğleden sonra yeniden sağanak yağış uyarısı yapıldı. Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, selin yol açtığı büyük hasarın boyutlarını belirterek, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Bu Yazıyı Paylaş