Kahramanmaraş'ta 92 hektara 27 bin fidan dikildi
28 Temmuz 2024'te Fırnız Çayı yakınında çıkan yangında 92 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Bölgeye 27 bin fidan dikildi, 200 kilo tohum ekildi; sanığa hapis ve tazminat cezası verildi.

Kahramanmaraş’ta 28 Temmuz 2024’te, Suçatı Mahallesi’ndeki Fırnız Çayı’na pikniğe gelen M.S.’nin (21) arkadaşlarıyla şakalaşırken attığı torpilin patlamasıyla kuru otlar tutuştu. Alevlerin ormana sıçraması sonucu 92 hektar kızılçam ormanı yandı. Alan, 27 bin fidan ve 200 kilo tohumla yeniden ağaçlandırıldı.

Yangın 16 saatte söndürüldü
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına 200 personel, 60 araç, 6 helikopter ve 2 uçakla müdahale etti; alevler 16 saatte kontrol altına alındı. Soruşturma sonunda Kahramanmaraş 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, M.S.’ye 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca 43 milyon 752 bin liralık kamu zararının sanıktan tahsil edilmesine hükmetti.

Fidanlar için 54 kilometre teras yapıldı
Orman Bölge Müdürlüğü, yanan ağaçları temizledikten sonra fidan dikimi için 54 kilometre uzunluğunda teras oluşturdu. Çalışmalarda 25 bin kızılçam ve 2 bin sedir fidanı dikilirken, 200 kilo kızılçam tohumu da ekildi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Fazıl Cabaroğlu, sahadaki fidan sayımlarında başarı oranının yüzde 90’ın üzerinde, yüzde 94’e yakın olduğunu belirtti. Bakım, ot temizliği ve koruma çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Cabaroğlu, “10 yıl içerisinde bu alanı bir gençlik ormanına kavuşmuş halde görecek insanlar” dedi.





Bakmadan Geçme
Annesini rehin alan kişi özel harekat ekiplerince yakalandı
Said Bey Sitesi davasında 8 sanığa hapis cezası
Kahramanmaraş'taki orman yangınının zararı 600 milyon lira
Türk futbol efsaneleri Kahramanmaraş'ta stadyum inceledi
Kahramanmaraş kitap fuarı açıldı
Kahramanmaraş'ta silahlı saldırıda iki kişi yaralandı
