Gündem

Kahramanmaraşlı emekliler, geçim zorluğuna dikkat çekti

Kahramanmaraşlı emekliler, artan gıda ve akaryakıt fiyatları nedeniyle geçim zorluğu çektiğini belirtti ve aylıklarının yetersiz olduğunu vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Kahramanmaraşlı emekliler, geçim zorluğuna dikkat çekti

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yaşayan emekliler, geçim sıkıntısı nedeniyle şikayetlerini dile getirdi.

Kahramanmaraşlı emekliler, geçim zorluğuna dikkat çekti 1

Artan fiyatlar emeklileri zorluyor

Bir emekli, “Tatile gidemiyorum, lokantada yemek yiyemiyoruz. Çay 15 lira, nasıl içelim?” diyerek artan fiyatların yaşam standartlarını nasıl etkilediğini anlattı. Emekliler, aylıklarının temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini belirterek, gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki artışa dikkat çektiler. Bir başka emekli, “Emekliyim, maaş kısarsam yetiyor, kısmazsam yetmiyor. Aydan aya harcadığımız para belli” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraşlı emekliler, geçim zorluğuna dikkat çekti 2

Yetersiz maaşlar ve yüksek giderler

Emekliler, günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları aktararak, “Ne yapalım? Ölelim mi? Sürünüyoruz, yaşıyoruz. Tatile gidemiyorum” dediler. Bir emekli, aylıklarının yetersiz olduğunu vurgulayarak, “Biz 50 bin lira isteriz ama 20 bin lira çaya, şekere, tuza yetiyor” şeklinde konuştu. Başka bir emekli ise, enflasyonun etkisini dile getirerek, “Bu maaşın asgari ücreti geçmesi gerek” ifadesini kullandı.

Bu Yazıyı Paylaş