Kahramanmaraşlı emekliler, geçim zorluğuna dikkat çekti
Kahramanmaraşlı emekliler, artan gıda ve akaryakıt fiyatları nedeniyle geçim zorluğu çektiğini belirtti ve aylıklarının yetersiz olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yaşayan emekliler, geçim sıkıntısı nedeniyle şikayetlerini dile getirdi.

Artan fiyatlar emeklileri zorluyor
Bir emekli, “Tatile gidemiyorum, lokantada yemek yiyemiyoruz. Çay 15 lira, nasıl içelim?” diyerek artan fiyatların yaşam standartlarını nasıl etkilediğini anlattı. Emekliler, aylıklarının temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini belirterek, gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki artışa dikkat çektiler. Bir başka emekli, “Emekliyim, maaş kısarsam yetiyor, kısmazsam yetmiyor. Aydan aya harcadığımız para belli” ifadelerini kullandı.

Yetersiz maaşlar ve yüksek giderler
Emekliler, günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları aktararak, “Ne yapalım? Ölelim mi? Sürünüyoruz, yaşıyoruz. Tatile gidemiyorum” dediler. Bir emekli, aylıklarının yetersiz olduğunu vurgulayarak, “Biz 50 bin lira isteriz ama 20 bin lira çaya, şekere, tuza yetiyor” şeklinde konuştu. Başka bir emekli ise, enflasyonun etkisini dile getirerek, “Bu maaşın asgari ücreti geçmesi gerek” ifadesini kullandı.
Bakmadan Geçme
Tüm Emeklilerin Sendikası'ndan insanca yaşam çağrısı
Emeklinin 15 milyon lirasını çalan çete yakalandı
Emekliler geçim sıkıntısı yaşıyor, çözüm bekliyorlar
Chp'li yıldız: çalışırken yoksullaştıran düzen başarı olamaz
Emekliler, geçim ve onur mücadelesini sürdürüyor
Emekliler Kadıköy'de seslendi: Neden emekliye kaynak yok?
