Kaldırımda gördüğü bayrağı öperek yerden aldı: Duygusal anlar kamerada!
Kayseri'de 14 yaşındaki Dursun Berk Somuncu, kaldırımda yerde bulduğu Türk bayrağını öperek yerden aldı. Duygusal anlar kameraya yansırken, genç öğrenci bayrağa olan hassasiyetini dile getirdi.

Kayseri'de 14 yaşındaki Dursun Berk Somuncu'nun, kaldırımda yerde bulduğu Türk bayrağını yerden alıp öpmesi ve katlaması, o anları kask kamerasıyla kaydeden Ersin Çampınar'ın objektifine yansıdı. Bu duygu dolu anlar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

'BAYRAĞIMIZIN YERDE OLMASINA İZİN VEREMEZDİM'
8. sınıf öğrencisi Somuncu, yaşadığı olayı anlatırken, "Türk bayrağı çok büyük bir bayrak. Bizim için çok önemli. Kesinlikle bayrağımızın yerde olmasına izin veremezdim. O bayrağın üzerinde şehitlerimizin kanı var" diyerek bayrağa duyduğu hassasiyeti dile getirdi. Bayrağı yerde gördüğünde duygulandığını belirten Somuncu, hemen alıp öptüğünü ve bunun kendisi için de güzel bir anı olduğunu söyledi. Yakın çevresinden ve yurt içinden-dışından birçok tebrik mesajı aldığını da ekledi.

'VATAN VE BAYRAK DERSİ'
O anları kaydeden motosikletli Ersin Çampınar ise genç Somuncu'nun bu davranışını, "Yeni nesilden bir şey olmaz" diyenlere verilmiş en güzel cevap olarak nitelendirdi. Çampınar, "Genç kardeşimizin bu davranışını görmek beni çok onurlandırdı ve mutlu etti. Bize vatan ve bayrak dersi verdi" diyerek duygularını paylaştı. Dursun Berk'in babası Murat Somuncu da oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Gözyaşlarımı tutamadım. Böyle bir evlat Rabb'im herkese nasip etsin. Bayrağına, vatanına sahip çıksın" ifadelerini kullandı.



Bakmadan Geçme
Minikler ebruyla Türk bayrağı yaptı
Okulda çıkan yangında bayrak köylülerce korundu
"Türk Bayrağına Dokunmayın!": Kaptan Mustafa Can'dan Karadeniz'deki Saldırıya Sert Tepki
Alanya'da Skandal Olay: Türk Bayrağına Tüküren İngiliz Turist Tutuklandı
Motokuryeye bayrak sözü bir gün sonra tutuldu
Demirci'de kadınlar, 30 Ağustos için Türk bayrağı ördü
