Dünya

Kalibaf'tan şok iddia: Dünya yeni bir düzene giriyor, Küresel Güney'in yükselişi hızlanıyor

İran Meclis Başkanı Kalibaf, küresel siyasetin büyük bir dönüşüm içinde olduğunu ve dünyanın yeni bir düzene adım attığını belirtti. Yüzyılda bir görülen bu değişimin hızlandığını ve geleceğin Küresel Güney'in olacağını savundu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Kalibaf'tan şok iddia: Dünya yeni bir düzene giriyor, Küresel Güney'in yükselişi hızlanıyor

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, küresel siyasi arenadaki radikal değişimlere dikkat çekerek, 'Dünya yeni bir düzenin eşiğinde duruyor' şeklinde çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

YÜZYILDA BİR GÖRÜLEN DÖNÜŞÜM

Kalibaf, sanal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, mevcut küresel siyasi eksenin kaydığına ve bu dönüşümün ivme kazandığına işaret etti. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in “Yüzyılda bir görülen dönüşüm dünya çapında hızlanıyor” sözlerine atıfta bulunan Kalibaf, İran ulusunun 70 günlük direnişinin de bu dönüşümü hızlandırdığını savundu.

GELECEK KÜRESEL GÜNEY'İN ELİNDE

Bu yeni dönemin belirleyici aktörlerinden birinin 'Küresel Güney' olacağını öne süren Kalibaf, geleceğin bu ülkelerin elinde şekilleneceğini vurguladı. İran'ın bu süreçteki konumunun ve etkisinin de altını çizdiği değerlendirmesinde, küresel dengelerin yeniden kurulduğuna dair güçlü sinyaller verdi.

Bu Yazıyı Paylaş