Siyaset

Kamu Denetçisi Adayları Belirlendi: Meclis Karma Komisyonu 3 İsimde Karar Kıldı

TBMM Karma Alt Komisyonu, kamu denetçisi adayları için Burhanettin Sağsöz, Şerif Yılmaz ve Hasibe Usta'yı belirledi. 157 başvurunun değerlendirildiği seçimlerde seçilen 3 isim, son karar için Karma Komisyona gönderilecek.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Kamu Denetçisi Adayları Belirlendi: Meclis Karma Komisyonu 3 İsimde Karar Kıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Karma Alt Komisyon, kamu denetçisi seçimi için ilk adımı attı. Yapılan seçimler sonucunda Burhanettin Sağsöz, Şerif Yılmaz ve Hasibe Usta, kamu denetçisi adayı olarak belirlendi.

ALT KOMİSYON SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

AK Parti İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu başkanlığında toplanan Karma Komisyon, seçim sürecini başlattı. Seçimlerin ardından Alt Komisyon Başkanlığına oybirliğiyle AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal seçildi. Bu görevlendirme, sürecin daha etkin yönetilmesini sağlayacak.

157 BAŞVURU DEĞERLENDİRMEYE ALINDI

Komisyon Başkanı Dal, 4 yıllık görev süresi dolacak olan Saadettin Kalkan'ın yerine atanacak kamu denetçisi için toplam 166 başvuru yapıldığını açıkladı. Yaş şartını karşılamayan 8 başvuru ve geri çekilen 1 başvuru sonrası 157 başvuru değerlendirmeye alındı. Yapılan seçimler sonucunda en çok oyu alan Burhanettin Sağsöz, Şerif Yılmaz ve Hasibe Usta aday olarak belirlendi. Bu 3 isim, son karar için Karma Komisyona sevk edilecek ve bu komisyondan 1 kişi kamu denetçisi olarak atanacak.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş