Gündem

Kamu emekçileri Temmuz'da %35 ek zam istiyor: 'Fatura bize kesiliyor!

KESK, kamu emekçileri için Temmuz ayında %35 ek zam talep etti. TÜİK rakamlarına göre bile maaşların eridiğini belirten sendika, vaatlerin tutulmadığını vurgulayarak, acil iyileştirme istedi.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Kamu emekçileri Temmuz'da %35 ek zam istiyor: 'Fatura bize kesiliyor!

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), milyonlarca kamu çalışanının maaşlarına Temmuz ayında yüzde 35'lik bir ek artış yapılması yönünde acil bir talepte bulundu. Şişli Mecidiyeköy'de bir araya gelen KESK üyeleri, artan enflasyon karşısında alım güçlerinin düştüğünü belirterek seslerini yükseltti.

ENFLASYONUN FATURASI KAMU EMEKÇİLERİNE

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına yapılan açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre bile gerçekleşen enflasyon ile hedeflenen enflasyon arasındaki makasın her geçen gün açıldığı vurgulandı. Açıklamada, "Tutturulamayan hedeflerin faturası biz kamu emekçilerine kesiliyor," denilerek, kamu çalışanlarının kayıplarının telafi edilmesi için Temmuz ayında acilen yüzde 35 ek zam yapılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, ilave seyyanen ödenek başta olmak üzere tüm ek ödemelerin taban aylığına yansıtılması ve 4688 sayılı yasa kapsamındaki grevli toplu pazarlık hakkının önündeki engellerin kaldırılması da talep edildi.

VAATLER TUTULMADI, KAYIPLAR GİDEREK ARTIYOR

Sendika, 2026 yılına yüzde 11'lik bir maaş artışıyla girildiğini ancak TÜİK'in dahi açıkladığı rakamlara göre son 5 ayda enflasyonun yüzde 16,61'e ulaştığını belirtti. Bu durumun, ortalama bir kamu emekçisi maaşının yılbaşından bu yana yaklaşık 11.400 TL erimesine yol açtığı kaydedildi. Açıklamada, "Bizim kayıplarımızın telafisi için ek zam talebimizi cevapsız bırakarak TÜİK’in sahte rakamlarına göre yapacağımız maaş artışları için Temmuz’u bekleyin diyorlar. Açlık sınırı altında kalan asgari ücretli, emekli aylığını gösterip ‘Halinize şükredin’ diyorlar," ifadeleriyle mevcut ekonomik duruma tepki gösterildi. Son seçim öncesi verilen "mülakatı kaldıracağız", "tüm memurlara 3600 ek gösterge", "ilave seyyanen ödeneği taban aylığa yansıtacağız" gibi sözlerin tutulmadığına dikkat çekilerek, bu vaatlerin yerine getirilmesi istendi. KESK, zamanın, yoksulluk ve sefalete mahkum eden politikalara karşı birleşme ve "Bu faturayı ödemiyoruz" deme zamanı olduğunu vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş