Sağlık

Kanser, KOAH ve kalp riskine rağmen sağlığına kavuştu

76 yaşındaki Gülin Gökçen, akciğer kanseri, KOAH ve yüksek kalp riski olmasına rağmen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu ve yaşamına devam ediyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Kanser, KOAH ve kalp riskine rağmen sağlığına kavuştu

İstanbul'da, ağzından kan gelmesi şikayetiyle hastaneye başvuran 76 yaşındaki Gülin Gökçen'in yaşamı, yapılan tetkiklerle tamamen değişti.

AKCİĞER KANSERİ TANISI

Altmış yılı aşkın süredir sigara kullanan Gökçen, akciğer kanseri teşhisi aldı. Aynı zamanda KOAH ve bronşektazi öyküsü bulunan hasta, Medipol Sağlık Grubu'nda üç farklı uzman tarafından gerçekleştirilen zorlu bir operasyonla sağlığına kavuştu. Ameliyat öncesinde, hastanın sağlık durumu detaylı bir şekilde değerlendirildi ve gerekli tüm önlemler alındı. Uzmanlar, Gökçen’in durumunun risklerini göz önünde bulundurarak cerrahi müdahale kararı aldı.

MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Prof. Dr. Kemal Karapınar, Prof. Dr. Cüneyt Saltürk ve Uzm. Dr. Ceyla Zeynep Çolakoğlu Gevher'in ortaklaşa yürüttüğü ameliyat yaklaşık dört saat sürdü. Ameliyat sırasında kanserli akciğer lobu çıkarıldı ve bronşektazili alan da alındı. Hastanın, yoğun bakımda bir gün takip edilmesinin ardından beş gün içinde taburcu edilmesi, başarılı bir sürecin sonucuydu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Gülün Gökçen, uzun yıllar süren sigara bağımlılığının kendisine büyük zarar verdiğini ifade ederek, “Benim asıl rahatsızlığım sigara oldu. Çok kısa sürede taburcu oldum, şu anda fıstık gibiyim. İkinci baharımı yaşıyorum” dedi. Gökçen, sigarayı çocuk yaşlarda aile ortamında başladığını ve bu alışkanlığın bırakılmasının zor olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş