Kapıdağ'da sırra kadem basan Elif'in erkek arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı
Kapıdağ'da kamp yaparken kaybolan Elif Kumal'dan 6 gündür haber alınamıyor. Geniş çaplı arama çalışmaları sürerken, gözaltına alınan erkek arkadaşı Enis G. adli kontrolle serbest bırakıldı.

Balıkesir'in Erdek ilçesindeki Kapıdağ Yarımadası'nda kamp yaparken erkek arkadaşı Enis G. ile yaşadığı tartışmanın ardından aracıyla bölgeden ayrıldığı öne sürülen Elif Kumal'dan 6 gündür haber alınamıyor. 239 personel ve 48 araçla sürdürülen arama çalışmalarına 7 dron ve iz takip köpeği de destek veriyor. Gözaltına alınan Enis G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GENİŞ ÇAPLI ARAMA OPERASYONU
Elif Kumal, erkek arkadaşı Enis G. ve bir arkadaşlarıyla 27 Aralık'ta Kapıdağ Yarımadası'ndaki Yukarıyapıcı Göleti kıyısına kamp yapmaya gitti. 28 Aralık'ta Enis G.'nin 112'yi arayarak kız arkadaşının tartışma sonrası aracıyla ayrıldığını ve kendisine ulaşılamadığını bildirmesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Güvenlik kameralarında aracın Erdek veya Bandırma yönüne gittiğini gösteren bir görüntüye rastlanmadı. Çanakkale, İzmir, Manisa, Afyonkarahisar ve Bursa'dan takviye AFAD ekipleri, jandarma komando timleri ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı arama-kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

TEKNOLOJİK DESTEKLİ ARAMA STRATEJİSİ
Arama çalışmalarında AFAD'ın iz çizme programı kullanılıyor. Program, her personelin telefonuna yüklenerek Google Harita üzerinden tahsis edilen alanların taranmasını ve taranan bölgelerin haritada kırmızı çizgilerle işaretlenmesini sağlıyor. Bu sayede aynı yerin tekrar aranmasının önüne geçilirken, gözden kaçma ihtimaline karşı taranan alanlar farklı ekipler tarafından da kontrol ediliyor. Deniz polisi ve Jandarma Su Altı Arama Kurtarma Timleri gölette ve sahilde dalışlar yaparken, karadan ATV ve motokrosçularla desteklenen ekipler sayısı 300'ü aştı.

SORUŞTURMA GİZLİLİK KARARI ALTINDA İLERLİYOR
Erdek Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve gizlilik kararı alınan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Enis G., ifadesinde kavga ettikten sonra Elif'in otomobille kamp alanından ayrıldığını belirtti. Yüzünde tırnak izleri olduğu iddia edilen Enis G., nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bulunan ve Elif'in aracına ait olduğu değerlendirilen ön tampon parçasının ise araca ait olmadığı tespit edildi. Elif Kumal'ın cep telefonundan kaybolduğu günden beri sinyal alınamazken, arama çalışmaları 6. gününde de karadan, denizden ve havadan devam ediyor.
Bakmadan Geçme
İzmir itfaiyesi ağır kurtarma için hazırlanıyor
Ortahisar Arama Kurtarma Ekibi, afet hazırlıklarını sürdürüyor
KEÇ-TİM Arama ve Kurtarma Ekibi, deprem tatbikatı gerçekleştirdi
Girne'deki batık için yeni gemi yarın çalışmalara başlıyor
Girne'de kayıplar için derin su arama şirketi yetkilendirildi
Deniz Kuvvetleri, Girne açıklarındaki kurtarma çalışmalarına devam ediyor
