Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçi çıkışında rekor kırıldı
Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçi dönüşlerinde yoğunluk artarak devam ediyor. Vali Sezer, son 3 yılın çıkış rekorunun kırıldığını duyurdu.

Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı, yaz tatillerini Türkiye’de geçiren gurbetçilerin dönüş yoğunluğuyla birlikte son yılların en hareketli günlerini yaşıyor.

Gurbetçilerde yoğunluk artıyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, gurbetçilerin dün Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 5 bin 587 kişiyle son 3 yılın çıkış rekorunu kırdığını belirtti. 22 Haziran’da başlayan gurbetçi sezonunun Eylül ortasına kadar devam edeceği ifade edildi. Sezer, “Şu ana kadar 3 milyon 700 bin yolcu ve 1 milyon araç giriş çıkışı oldu. Önümüzdeki günlerde 60 bin gurbetçi aracının daha çıkış yapması bekleniyor” dedi.

Gurbetçilerin sorunları dile getirildi
Yurt dışına çıkış kuyruğunda bekleyen gurbetçiler, Türkiye’de yaşadıkları zorlukları aktardı. Gurbetçi Mehmet Güdük, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezasını iki kez ödediğini ve bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti. Diğer bir gurbetçi Nafis Çongar ise, Türkiye’de gurbetçilere farklı muamele yapıldığını belirterek, bilet fiyatlarının düşürülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Çongar, “Devlet yetkilileri sezonda bilet fiyatlarında biraz yardımcı olsalar daha makul olur” dedi.




Bakmadan Geçme
Çerkezköy-Kapıkule hızlı treni ilk seferini yaptı
Kapıkule Sınır Kapısı’nda araç çıkışında rekor kaydedildi
Gurbetçinin Bilmediği Tek Kural Kapıkule’de Pahalıya Patladı
İYİ Parti vekili gurbetçilerin sorunlarını dinledi
Fatih Altaylı'dan gurbetçileri çıldırtacak açıklama! “Benimle aynı derdi paylaşmıyorsun”
Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçilerin dönüş yoğunluğu
