Gündem

Kar kalınlığı metreleri buldu: Türkiye'nin en yüksek rakımlı mahallesine ulaşım yeniden sağlandı

Bitlis'te yoğun kar yağışı sonrası kapanan 124 köy yolundan 94'ü açıldı. Metrelerce karla kaplı Türkiye'nin en yüksek rakımlı mahallesi Kışkılı'ya da ulaşım sağlandı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Kar kalınlığı metreleri buldu: Türkiye'nin en yüksek rakımlı mahallesine ulaşım yeniden sağlandı

Bitlis'te etkili olan yoğun kar yağışı sonucu kapanan 124 yerleşim yeri yolundan 94'ü, ekiplerin hummalı çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Bu çalışmalar kapsamında, Türkiye'nin en yüksek rakımlı mahallesi unvanına sahip 2 bin 317 metre rakımlı Kışkılı Mahallesi'nin yolu da metrelerce karın temizlenmesiyle yeniden trafiğe açıldı.

METRELERCE KAR TEMİZLENDİ

Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesindeki Kışkılı Mahallesi'nin yaklaşık 10 gündür kapalı olan yolunu açmak için Aydınlar Belde Belediyesi ve Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri seferber oldu. İş makineleriyle temizlenen kar yığınları, mahalle sakinlerinin ulaşımını yeniden mümkün kıldı. Aydınlar Belde Belediye Başkanı İbrahim Ergün, zorlu arazi koşullarına ve metrelerce kar birikintisine rağmen mahalle yolunu ulaşıma açtıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Bitlis Valisi Ahmet Karakaya ve Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu'ya teşekkürlerini iletti.

KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Bitlis genelinde kar ve tipi nedeniyle kapanan 124 köy yolundan 94'ünün ulaşıma açıldığı bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, İl Özel İdaresi'ne bağlı 10 şantiyede görev yapan 70 iş makinesi ve 90 personelin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi. Kapalı olan 30 köy yolunun da en kısa sürede ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Bu Yazıyı Paylaş