Dünya

Karayipler'de ABD ordusundan uyuşturucu teknesine saldırı: 2 ölü

ABD ordusu, Karayipler'de uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir tekneye düzenlediği operasyonda 2 kişi öldürüldüğünü duyurdu.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Karayipler'de ABD ordusundan uyuşturucu teknesine saldırı: 2 ölü

ABD ordusu, Karayipler'de uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir teknenin vurulduğunu ve bu saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

GÜNEY KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

ABD Güney Komutanlığı'nın (SOUTHCOM) sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Güney Mızrağı Operasyonu'nu yürüten ortak görev gücünün, Orgeneral Francis L. Donovan'ın talimatıyla ‘terör örgütü’ olarak sınıflandırılan bir organizasyona ait tekneye saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırının gerekçesi olarak, elde edilen istihbaratın uyuşturucu taşıdığına dair kanıtları doğrulaması gösterildi.

ÖLENLER NARKO-TERÖRİST

Açıklamada, gerçekleştirilen saldırıda 2 erkek narko-teröristin öldürüldüğü, olayda hiçbir ABD personelinin zarar görmediği vurgulandı. Bu tür operasyonların, uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürütülen uluslararası mücadelede önemli bir rol oynadığı ifade edildi.

Bu Yazıyı Paylaş