Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen'in Güney Kore ve Japonya'daki temaslarına ilişkin bilgi verdi.

Uluslararası konferansa katılım
Gülşen ve beraberindeki heyet, Güney Kore'de düzenlenen Küresel Altyapı İş Birliği Konferansı'na (GICC) katıldı. Bu platformda, ulaştırma altyapısındaki son gelişmeler ve olası iş birliği imkanları ele alındı. Bakanlık, bu tür uluslararası buluşmaların, Türkiye'nin altyapı projelerine önemli katkılar sağlayacak bilgi ve deneyim aktarımına olanak tanıdığını vurguladı.

Japonya'da depreme dayanıklı köprü incelendi
Konferansın ardından heyet, Japonya'ya geçerek teknik incelemelerde bulundu. Osaka'daki Skygate Köprüsü ziyaret edilerek, depreme karşı alınan güçlendirme önlemleri yerinde gözlemlendi. Bu ziyaretle, farklı ülkelerdeki yenilikçi altyapı uygulamalarının incelenmesi ve Türkiye'nin ulaşım ağına entegre edilebilecek tecrübelerin yakından takibi hedeflendi. Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün de incelemelere eşlik etti.



