Asayiş

Kayseri'deki keserli komşu cinayetinde sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi onandı

Kayseri'de komşusunu keserle öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen İsmail Kocatürk'ün cezası, Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı. Mahkeme, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun buldu.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Kayseri'deki keserli komşu cinayetinde sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsi onandı

Kayseri'de, Hasibe Soykuk'u (51) bileziklerini almak için keserle öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen İsmail Kocatürk'ün (46) cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı. Mahkeme, yerel mahkemenin kararında hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek, sanığın itirazını reddetti.

KANLI CİNAYET VE İLK İNCELEMELER

Olay, 13 Kasım 2023'te saat 21.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Gesi Güney Mahallesi'ndeki bir evde meydana geldi. Seyit Ahmet Soykuk, eve döndüğünde eşi Hasibe Soykuk'u kanlar içinde yerde yatarken buldu. Jandarma ve sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, kadının başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü tespit edildi. İlk şüpheli olarak kadının eşi Seyit Ahmet Soykuk ve komşusu İsmail Kocatürk gözaltına alındı; Soykuk ifadesi sonrası serbest bırakılırken, Kocatürk cinayeti kadının oğlunun işlediğini iddia etti.

CEZAEVİNDEKİ İTİRAF VE MAHKEME SÜRECİ

Jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek Kocatürk'ün evinde ve çevresinde kan izleri tespit etti. Ayrıca, bölgede keser, kanlı elbise ve ayakkabılar bulundu. İlk ifadesinde suçu reddeden Kocatürk, cezaevinde yazdığı dilekçeyle Hasibe Soykuk'u öldürdüğünü itiraf etti. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, 'bir suçu gizlemek amacıyla kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, geçen yıl 13 Mart'taki duruşmada sanığı bu suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti ve 'iyi hal' indirimi uygulamadı.

BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ'NİN ONAMA KARARI

Sanığın avukatının itirazı üzerine dosya Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşındı. Mahkemenin 1'inci Ceza Dairesi, yaptığı incelemede yerel mahkemenin kararında usul veya esasa ilişkin hukuka aykırılık bulunmadığını, delillerin yeterli olduğunu belirterek itirazı reddetti. Karar, oy birliğiyle alındı ve Yargıtay temyiz yolu açık bırakıldı. Bu onama, sanığın cezasının hukuki süreçte bir adım daha ilerlediğini gösteriyor.

Bu Yazıyı Paylaş