Kemal Kılıçdaroğlu geri dönüyor: Yargı süreci CHP'yi hareketlendirdi
CHP'nin kurultay davasında İBB yolsuzluk davasıyla birleştirme talebi reddedildi. İstinaf mahkemesinde görülen mutlak butlan davası sonuçlanırsa Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi devralabileceği iddia edildi.

CHP'nin kurultay davasında İBB yolsuzluk davasıyla birleştirme talebi reddedildi. İstinaf mahkemesinde görülen mutlak butlan davası sonuçlanırsa Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi devralabileceği iddia edildi.
CHP'DE YENİ DÖNEM İDDİASI
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin devam eden ceza davasında önemli bir gelişme yaşandı. Dosyanın, daha önce gündeme gelen İBB yolsuzluk davasıyla birleştirilmesi talebi mahkeme tarafından reddedildi. Bu kararla birlikte, gözler istinaf mahkemesinde görülen mutlak butlan davasına çevrildi. Mahkemeden bu yönde bir karar çıkması halinde, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi yeniden üstleneceği iddia edildi.
KILIÇDAROĞLU'NUN PARTİYE DÖNÜŞ SİNYALLERİ
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, eski genel başkanın CHP'nin mevcut şaibelerden arınmasını, yolsuzluk ve rüşvet iddialarından temizlenmesini istediğini belirtiyor. Bu bağlamda, mutlak butlan veya çağrı heyeti kararı gibi hukuki süreçlerin Kılıçdaroğlu'nun dönüşünü tetikleyebileceği öne sürülüyor. Kılıçdaroğlu'nun, partisinden gelebilecek olası tepkilere rağmen geri adım atmayacağı ve bu tür eleştirilerin kısa sürede yatışacağına inandığı ifade ediliyor. Ayrıca, eski genel başkanın bu konudaki eleştirilere doğrudan yanıt vermekten kaçınacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.
BELEDİYELERE YÖNELİK "KİRLİLİK OPERASYONU" MU BAŞLIYOR?
Gazetede yer alan iddialara göre, Kılıçdaroğlu'nun olası bir dönüşünde atacağı adımlardan biri de belediyelere yönelik bir "kirlilik operasyonu" başlatmak olacak. Hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları bulunan isimlere "Yargı önünde aklanıp gelin" mesajı vereceği belirtilen Kılıçdaroğlu'nun, bu kapsamda yargılaması süren veya başlayacak olan belediye başkanları hakkında geçici üyelikten çıkarma gibi yaptırımlar uygulayabileceği konuşuluyor.
Haberde, başta Ekrem İmamoğlu, Rıza Akpolat, Resul Emrah Şahan ve Mehmet Murat Çalık olmak üzere bazı belediye başkanlarının geçici olarak üyelikten çıkarılabileceği iddiasına yer verildi.
Öte yandan, eski CHP liderinin parti örgütlerinde disiplin süreçlerini işletmeyi planladığı ve ihraçlar yapabileceği de haberde aktarıldı.
Kılıçdaroğlu’nun göreve gelmesi halinde partiyi hemen kurultaya götürmeyeceği; mahalle kongrelerinden başlayarak ilçe ve il kongreleriyle ilerleyen, zamana yayılan bir kurultay süreci işleteceği de öne sürüldü.
