Gündem

Kemal Okuyan'dan Özgür Özel'e NATO eleştirisi: Gerçekleri baskılamak mümkün mü?

Kemal Okuyan, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in NATO ile ilgili açıklamalarını eleştirerek, gerçekleri baskılamanın mümkün olmadığını vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Kemal Okuyan'dan Özgür Özel'e NATO eleştirisi: Gerçekleri baskılamak mümkün mü?

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in NATO ve güvenlik politikalarına dair yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Okuyan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'deki bazı kesimlerin, gerçeklerden uzak bir şekilde bazı partilere veya kişilere anlam yüklediğini belirtti. Özel’in Newsweek dergisinde yer alan, “Yürüttüğümüz demokratik mücadele, bölgemizin, Avrupa’nın ve NATO’nun güvenliğini de şekillendirecek” ifadesine atıfta bulunan Okuyan, bu söylemin anlaşılır bir tarafı olmadığını savundu.

GERÇEKLERİ BASKILAYAMAZSINIZ

Okuyan, Özgür Özel'in açıklamalarının ardından iktidarın CHP'ye yönelik atamalarını ve görevden almalarını eleştirerek, “Kendilerine yığınak yapanların, bu durumdan nasıl etkilendiğini merak ediyorum. Aldatılmış mı hissediyorlar? Hiç sanmam. Onlar, ‘Ya ne gerek vardı bunları demeye?’ diye düşünüyor olabilirler” dedi. Bu açıklamalar, Türkiye'nin iç politikası ve NATO ile ilişkileri açısından önemli bir tartışma başlatıyor.

Bu Yazıyı Paylaş