Kılıç, Meclis'in savaş ve barış meselelerinde rol alması gerektiğini vurguladı
CHP'li Sevda Erdan Kılıç, Meclis'in savaş ve barış meselelerinde aktif rol alması gerektiğini ve Dışişleri Bakanı'nın bilgilendirme yapmasını talep etti. Ayrıca, çocuklar için anket yapılmasının gereksiz olduğunu vurguladı.

CHP Grup Başkan Vekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, savaş ve barış konularında Meclis'in etkisiz kalmaması gerektiğini ifade etti.
Mekke anlaşması hakkında bilgilendirme talebi
Kılıç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Mekke anlaşmasıyla ilgili bilgi vermesini ve milletvekillerinin sorularını yanıtlamasını istedi. Bu anlaşmanın Türkiye’nin askeri yükümlülükleri açısından önem taşıdığını söyleyen Kılıç, Meclis’in bu tür konularda seyirci kalmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin güvenliğini etkileyen bu meselelerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirtti.
Çocuklar için anket sorusu
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda ücretsiz yemek uygulamasıyla ilgili başlattığı anket çalışmasına da tepki gösteren Kılıç, çocukların açlık sorununa çözüm bulmak için anket yapılmasına gerek olmadığını ifade etti. Kılıç, Bakan’a, “Yanınızda korumalar olmadan bir okulun kantinine gidin, çocukların durumunu görün” dedi.
Bakmadan Geçme
TBMM'de fon soruşturması üzerinden sert tartışma
Fon krizi araştırması önergeleri reddedildi
Mekke anlaşması meclise gidiyor
Uğur Poyraz, iktidara 'fon krizi' eleştirisi yöneltti
Ak Partili vekil TBMM'de İzmir Marşı'nı mırıldandı
Meclis'te başkanlık divanı ve komisyonlarda yeni görevlendirmeler yapıldı
