Gündem

Kılıçdaroğlu, Mekke Anlaşması'na onay vereceklerini açıkladı

Kılıçdaroğlu, Mekke Anlaşması'na onay vereceklerini belirterek, İran ile olası çatışma endişelerinin giderildiğini ifade etti. Ayrıca, anayasa değişikliği ve erken seçim konularında da açıklamalarda bulundu.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Kılıçdaroğlu, Mekke Anlaşması'na onay vereceklerini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na destek vereceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, İran ile olası bir çatışma riski konusunda endişeli olduğunu, ancak İran'ın yaptığı açıklamalar ve anlaşmanın Meclis'e gelmesiyle bu kaygılarının azaldığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Mekke Anlaşması\

Mekke Anlaşması ile ilgili açıklamalar

Gaziantep programı kapsamında, Karkamış'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmenin içeriği hakkında da bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ile kısa bir görüşme yaptıklarını ve Türkiye'nin temel sorunlarına dair derinlemesine bir tartışma gerçekleşmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Mekke Anlaşması\

Anayasa değişikliği tartışmaları

Kılıçdaroğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistemin hala gündemde olup olmadığını sorduğunda, anayasa değişikliği konusunun netleşmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin yönetiminde bir değişiklik yapılmasını savunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Parlamenter sistem kırmızı çizgimiz değil, yarı başkanlığı da konuşabiliriz” dedi. Ayrıca, erken seçimle ilgili düşüncelerini de paylaşarak, Erdoğan'ın mevcut şartlar altında erken seçime gitmeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

Bu Yazıyı Paylaş