Siyaset

Kılıçdaroğlu: Namuslu belediye başkanı seçmenine ihanet etmez

Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye geçen belediye başkanlarını seçmenine ihanetle suçlayarak, adalet sistemindeki siyasallaşmanın sorun olduğunu belirtti ve fon soruşturmalarının TBMM'de araştırılması gerektiğini vurguladı.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Kılıçdaroğlu: Namuslu belediye başkanı seçmenine ihanet etmez

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının siyasi transferleri ve adalet sistemi üzerine sert eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, halkın oyunu alarak seçilen bir belediye başkanının başka bir partiye geçiş yapmasını, seçmenine ihanet olarak nitelendirdi.

Belediye başkanlarında ahlak sorunu

Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye geçen belediye başkanları için, “Bu belediye başkanlarında bir ar damarı sorunu var. Ahlak sorunu var. Halkın oyunu alacaksın. CHP'nin oyunu alacaksın. Hırsızlık yapacaksın. Koşa koşa öbür tarafa gideceksin. Ben hırsızlık yaptım. Ben de sizin gibiyim. Bana dokunmayın. Geldim aranıza’ diyor. Olmaz. Namuslu bir belediye başkanı, ahlaklı bir belediye başkanı seçmenine ihanet etmez. Sen seçmenine ihanet ediyorsun. Yolsuzluk yapıyor, malı götürüyor, sığınacak bir yer buluyor. Orada sırtı sıvazlanıyor. ‘Bravo diyor, sen de aramıza geldin’ diyor. Sanıyorlar ki o gidince bütün CHP'liler oraya gidecek. Hayır kardeşim. Sen malı götürdüğün, kendini, aileni güvence altına aldığın için oradasın. Ama senin CHP'ye oy veren CHP seçmeni asla senin arkandan gitmeyecek. Onlar bu gerçekleri bilecekler. Hırsız belediye başkanlarının, yolsuzluk yapan belediye başkanlarının sığınacağı tek liman AK Parti Genel Merkezi'dir” ifadelerini kullandı.

Adalet sistemi ve Tayfun Kahraman örneği

Anayasa Mahkemesi'nin Tayfun Kahraman kararına da değinen Kılıçdaroğlu, “Artık Tayfun Kahraman'ı serbest bırakın yahu. Artık vicdan var ya. Akıl var ya. Hukuk var ya. Adalet var ya. Çıkması lazım. Hakimin bağımsız olması lazım. Vicdani kanaati çok önemlidir yargıcın. Eğer hakim siyasallaşmışsa onda vicdani kanaat yoktur artık. Kanun da yoktur artık” dedi. Ankara 2 no’lu Baro Başkanı Gökhan Ağdemir'in bir televizyon kanalındaki açıklamalarına atıfta bulunarak, hakimlerin torpille atanmasının adalet sistemindeki en büyük sorun olduğunu vurguladı.

Fon soruşturması ve milletin hakkı

Fon soruşturmasına da değinen Kılıçdaroğlu, “Fon vurgunu diyoruz. Araştıralım diyoruz. Araştırma önergesi veriyoruz. Ya bu Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuyu araştırmayacaktır da neyi araştıracak Allah aşkına söyler misiniz? 600 milletvekili buna bakmayacak da neye bakacaklar? Devlette bu işi yapan herkesin haberi vardı. Onun için bunun bir suç örgütü olarak kabul edilmesi ve savcılığın olaya böyle bakması lazım. Milletin beş kuruşuna sahip çıkacağız. Vurguncunun parasını siz kendiniz ödeyeceksiniz kardeşim. Kendiniz ödeyeceksiniz” şeklinde konuştu.

Bu Yazıyı Paylaş