Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Başbağlar anması: 'Ortak vicdanımızı yaraladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbağlar Katliamı'nın 33. yıl dönümünde hayatını kaybeden 33 vatandaşı andı ve bu acının milletin ortak vicdanını yaraladığını belirtti.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Kılıçdaroğlu'ndan Başbağlar anması: 'Ortak vicdanımızı yaraladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 33 yıl önce yaşanan Başbağlar Katliamı'na ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölücü terör örgütünün hayatını kaybettiği 33 vatandaşı rahmetle andığını belirtti.

ACILAR UNUTULMADI

Kılıçdaroğlu, "33 yıl önce Başbağlar'da bölücü terör örgütü tarafından katledilen 33 yurttaşımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Bu acı olay, sadece hayatını kaybedenlerin ailelerini değil, milletimizin ortak vicdanını da derinden yaralamıştır," ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARMA VURGUSU

CHP lideri, geçmişte yaşanan şiddet olaylarından ders çıkararak adaletin, hukukun, kardeşliğin ve toplumsal barışın güçlenmesi için birlikte çalışmanın en büyük sorumluluk olduğunu vurguladı. Bu trajedinin hafızalarda tazeliğini koruduğunu ve birlik beraberlik mesajı verdiğini dile getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş