Kılıçdaroğlu'ndan Suruç katliamı mesajı: Terör, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suruç katliamının 11. yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anarak, terörün kaynağı ne olursa olsun insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirtti. Adalet ve toplumsal dayanışma vurgusu yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suruç'ta yaşanan ve 11 yıl önce hayatını kaybeden masumları anarak, teröre karşı net bir duruş sergiledi. Sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden 33 kişiyi rahmet, saygı ve özlemle yad ettiğini belirtti.
TERÖRÜN İNSANLIĞA KARŞI BİR SUÇ OLDUĞU VURGUSU
Kılıçdaroğlu, terörün kaynağı veya gerekçesi ne olursa olsun, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu sert bir dille ifade etti. Emperyalizmin bir milleti bölmek ve devleti zayıflatmak için kullandığı en kirli yöntemlerden biri olarak tanımladığı terörün, sadece masum insanları değil, aynı zamanda ortak geleceği, huzuru ve kardeşliği de hedef aldığını vurguladı.
ADALET ARAYIŞI VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA MESAJI
Bu karanlık belaya karşı hukuktan, demokrasiden, adaletten ve toplumsal dayanışmadan asla vazgeçilmeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, birbirini daha çok sevmenin terörü ve onu besleyen Türkiye düşmanlarını yenmenin yolu olduğunu söyledi. Suruç'ta yitirilen 33 canı bir kez daha saygı ve rahmetle andığını belirterek, ailelerinin acısını yürekten paylaştığını ifade etti.
Bakmadan Geçme
Kılıçdaroğlu'ndan Mekke Anlaşması'na eleştiri
Kılıçdaroğlu'ndan fon krizi ve çiftçi borçlarına tepki
Cafer Mahiroğlu’ndan Kılıçdaroğlu Hakkında Bomba İddia: "O Açıklamazsa Ben Anlatacağım"
Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'te Karşılaştı: Tokalaşma Anı Gündem Oldu
İmamoğlu'ndan İBB Davasında Kılıçdaroğlu Çağrısı: Tanık Olarak Dinlensin!
Halk TV Kayyumuna CHP'den Tepki: "Kılıçdaroğlu Kadar Başlarına Taş Düşsün"
