Kılıçdaroğlu: 'Ömür boyu CHP Genel Başkanlığı iddiam olmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ömür boyu genel başkanlık iddiasının olmadığını belirterek, parti tarihsel kimliğine uygun bir pozisyona gelmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin güvenli liman kavramını açıklarken, “Parti, tarihsel kimliğine uygun bir pozisyona gelmek zorundadır. Benim ömür boyu ‘CHP Genel Başkanlığı yapacağım’ gibi bir iddiam olmadı” dedi.

Partinin ahlaki değerleri korunmalı
Kılıçdaroğlu, CHP’nin milletvekili kampında yaptığı açıklamalarda, partinin ahlaki değerlerini koruması gerektiğini vurguladı. Siyasi etik konusunun önemine değinen Kılıçdaroğlu, “Son 25 yıldır yolsuzlukla mücadele için bir ‘Siyasi Ahlak Kanunu’ çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yolsuzluğun toplumda yarattığı etkileri eleştirerek, “Siyaset kirlilikten arınmadığı sürece toplum aydınlığa çıkamaz” dedi.

Eleştiri kültürü partiyi diri tutar
Kılıçdaroğlu, CHP’nin eleştiri kültürünün en köklü kurumlardan biri olduğunu belirterek, “Genel Başkan bile eleştirilebilir. Bu durum, partinin diri kalmasını sağlar” şeklinde konuştu. Ayrıca, CHP’nin kirli bir süreçten geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bütün Türkiye ve siyaset kurumu bunun bedelini ödüyor” dedi. Kılıçdaroğlu, güvenli liman kavramının partinin tarihi kodlarına dönmek anlamına geldiğini vurguladı. Genel Başkanlık adaylığına ilişkin ise, “Adaylık konusunu hiç konuşmadım ve erken” dedi.


Bakmadan Geçme
CHP'li Kara: AKP'ye karşı kenetleneceğiz
CHP Gençlik Kolları, MEB önünde silahlı saldırılara karşı eylem düzenledi
Gürsel Tekin: Ya CHP'li gibi davran ya da ayrıl
CHP, Bolu'da milletvekili kampında önemli kararlar aldı
CHP, Karadeniz'deki saldırılara karşı önlemler alınmasını istedi
Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grubu Değerlendirme Toplantısı için Bolu'da
