Asayiş

Kimlik değiştiren firari hükümlü jandarmaya yakalandı

Kırşehir'de akrabasının kimliğini çalarak saklanan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü jandarma tarafından yakalandı. Hakkında ek soruşturma başlatıldı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Kimlik değiştiren firari hükümlü jandarmaya yakalandı

Kırşehir'de, akrabasının kimliğini kullanarak saklanan ve çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan bir firari hükümlü jandarma ekiplerince yakalandı.

Yol kontrolünde şüphe uyandırdı

Edinilen bilgiye göre, Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çiçekdağı ilçesi girişinde rutin bir yol kontrolü sırasında, yürüyerek yanlarından geçen bir kişiden şüphelendi. Ekipler, şahsın kimliğini kontrol etmek istediğinde, durumun farklı olduğu anlaşıldı.

Akrabasının kimliğini kullanmış

Yapılan incelemede, şahsın firari hükümlü G.B. olduğu belirlendi. G.B.'nin, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar ettiği ve denetimlerden kaçabilmek amacıyla, kendisine fiziksel olarak benzeyen akrabası E.B.'nin kimlik bilgilerini kullandığı tespit edildi. Çeşitli suçlardan toplamda 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.B., gözaltına alındı. Firari hükümlü hakkında ayrıca 'Resmi belgede sahtecilik' ve 'Başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması' suçlarından da adli işlem başlatıldı. G.B.'nin İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri devam ediyor.

Bu Yazıyı Paylaş