Kira gelirinde beyanname verme süresi yarın başlıyor, dikkat!
Ev sahipleri, kira gelirleri için beyanname verme sürecinin yarın başlayacağını unutmasın. Ödemeler iki taksitte yapılacak.

Ev sahipleri ve kiracılar için önemli bir tarih yaklaşırken, kira gelirinde beyanname verme süreci yarın başlamış olacak. 31 Mart tarihine kadar beyanname verilmesi gerekecek. Bu süreçte, vergi ödemeleri mart ve temmuz aylarında iki taksit halinde yapılabiliyor.
Kira geliri sınırları belirlendi
2025 yılı için konutlarda kira getirisi sınırı 47 bin lira, iş yerlerinde ise 330 bin lira olarak belirlendi. Mülk sahipleri, 1 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında beyanname doldurmak zorunda. Ayrıca, aile bireyleri sahip oldukları mülklerden elde ettikleri kira gelirleri için ayrı ayrı beyanname vermeleri gerektiğini unutmasınlar. Ortak mülk sahipleri, kendi hisse oranlarına göre kira gelirlerini beyan edecekler.
Vergi ödemeleri nasıl yapılacak?
Tahakkuk eden vergi, Dijital Vergi Dairesi'nden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebiliyor. 2025 yılına ait kira gelirlerine ilişkin vergiler, bu yıl mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitle ödenecek. Birinci taksit, damga vergisiyle birlikte 31 Mart'a kadar, ikinci taksit ise 31 Temmuz'a kadar yatırılacak. Ayrıca, konut olarak kiraya verilen gayrimenkullerden elde edilen gelirlerde 47 bin liralık istisna uygulanacak. Bu istisna tutarının üzerinde gelir elde edenler, beyan edilen kira gelirinden istisna tutarını düşebilecekler.

