Asayiş

Kira kavgası kanlı bitti: 'Daltonlar' çetesi çökertildi, liderleri için kırmızı bülten

Bursa'da kira anlaşmazlığı sonrası evlere silahlı saldırı düzenleyen 'Daltonlar' çetesine operasyon yapıldı. 9 şüpheli gözaltına alınırken, yurt dışındaki liderleri için kırmızı bülten çıkarıldı.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Kira kavgası kanlı bitti: 'Daltonlar' çetesi çökertildi, liderleri için kırmızı bülten

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, kira anlaşmazlığı sonrası iki kişiyi tehdit edip evlerine iki gün üst üste silahlı saldırı düzenleyen suç örgütüyle ilgili yürütülen soruşturmada 9 şüpheli gözaltına alındı. Yurt dışında firari olan örgüt lideri için ise Türkiye'ye getirilmesi amacıyla kırmızı bülten çıkarıldığı öğrenildi.

Kira kavgası kanlı bitti: \

KİRA ANLAŞMAZLIĞI YARALAYICI BOYUT KAZANDI

Olaylar, 11 Haziran tarihinde Orhangazi ilçesinde Z.D. ve V.D. isimli iki kiracının, ev sahibiyle yaşadıkları kira ödemesi meselesi üzerine A.Ü. tarafından 'Daltonlar' suç örgütünün adını kullanarak tehdit edildiğini iddia etmesiyle başladı. Şikayet üzerine Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, süreç içerisinde kiracıların ikamet ettikleri ev, 15 ve 16 Haziran tarihlerinde iki kez silahlı saldırıya uğradı.

Kira kavgası kanlı bitti: \

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ ŞÜPHELİLERİ GÖSTERDİ

Saldırıların ardından İl Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince titiz bir çalışma yürütüldü. Bin 80 saatlik kamera görüntüsü incelenerek yapılan analizler sonucunda, saldırıları gerçekleştiren şüphelilerin Orhangazi'de ikamet etmedikleri, saldırı eylemi için kente geldikleri ve olay sonrası ayrıldıkları tespit edildi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda olaya karıştığı belirlenen 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Üç ilde eş zamanlı olarak 7 adrese düzenlenen operasyonda 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yurt dışında bulunduğu belirlenen örgüt lideri hakkında ise iade süreçlerini başlatmak üzere kırmızı bülten hazırlandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Bu Yazıyı Paylaş