Gündem

Kırklareli'de selde 6 kişinin ölümüne neden olan tesis sahibine 18 yıl hapis cezası

Kırklareli'deki sel felaketinde 6 kişinin ölümüne neden olan tesis sahibi Bülent Bayrak, mahkeme tarafından 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Kırklareli'de selde 6 kişinin ölümüne neden olan tesis sahibine 18 yıl hapis cezası

Kırklareli'nin Demirköy ilçesindeki İğneada beldesinde yaşanan sel felaketinde 6 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili dava süreci, istinaf mahkemesinin kararı bozmasının ardından yeniden başladı.

YENİ CEZA VERİLDİ

'Tesis sahibi' Bülent Bayrak, daha önce 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, duruşmada mahkeme heyeti, Bayrak'a bu kez 18 yıl hapis cezası verdi. Bu durum, sel felaketinin ardından yürütülen soruşturmanın ciddiyetini gözler önüne serdi.

OLAYIN ARKA PLANI

5 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen olayda, 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişi sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Yapılan soruşturmada, bungalovların ruhsatsız olarak inşa edildiği ortaya çıktı. Ayrıca, işletme hakkında daha önce yıkım kararı verilmiş olmasına rağmen, tesisin hala faaliyet göstermeye devam ettiği tespit edildi. Bu durum, olayın sorumlularının cezalandırılmasına yönelik süreçleri hızlandırdı.

Bu Yazıyı Paylaş