KKTC'ye Türkiye'den bir 'yangın söndürme' desteği daha: Helikopter teslim edildi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC'ye Türkiye'den gönderilen 2,5 ton su atma kapasiteli yangın söndürme helikopterinin teslim edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu önemli ziyaretin ana gündem maddelerinden biri, Türkiye'nin KKTC'ye sunduğu desteklerin başında gelen yangın söndürme helikopterinin teslimiydi.

KKTC'NİN YANGINLA MÜCADELESİ GÜÇLENİYOR
Yılmaz, teslim töreninde yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında olduğunu vurgulayarak, bu helikopterin iki ülke arasındaki iş birliğinin somut bir göstergesi olduğunu belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tahsis edilen ve KKTC'nin hizmetine sunulan helikopterin, özellikle orman yangını riskinin arttığı dönemlerde kritik bir rol üstleneceği ifade edildi. Bu yeni destek, adanın doğal güzelliklerinin korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YÜKSEK MANEVRA KABİLİYETİ VE KAPASİTE
Teslim edilen helikopterin teknik özelliklerine de değinildi. 2,5 ton su atma kapasitesine sahip olan ve yüksek manevra kabiliyetiyle öne çıkan bu araç, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili bir müdahale imkanı sunacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu gelişmenin KKTC'nin yangınla mücadele kabiliyetini önemli ölçüde artıracağına ve ülkenin doğal varlıklarının korunmasına doğrudan katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Yılmaz, bu iş birliğinin tüm Kıbrıs Türk halkı için hayırlı olmasını temenni etti.
Bakmadan Geçme
Yasa Dışı Üreme Hücresi Operasyonu: 14 İlde 36 Gözaltı, 811 Yumurta Satışı Tespiti
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres'e destek verdiklerini açıkladı
KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, TDT Genel Sekreteri ile bir araya geldi
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ABD'ye gidiyor
Bakan Bak, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler ile bir araya geldi
Yılmaz, KKTC'de şehitleri andı
