Ekonomi

KOBİ'lere 25 milyar liralık nefes kredisi yeni dönemde başlıyor

TOBB, KGF ve bankalar tarafından KOBİ'lere yönelik oluşturulan 25 milyar liralık Nefes Kredisi'nin yeni dönemi 2 Ekim'de başlıyor. Krediler, 1,5 milyon liraya kadar, 6 ay ödemesiz ve 36 ay vade ile sunulacak.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
KOBİ'lere 25 milyar liralık nefes kredisi yeni dönemde başlıyor

TOBB, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve bankalar iş birliğiyle küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) desteklemek amacıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi'nin yeni döneminin 2 Ekim Pazartesi günü başlayacağı duyuruldu.

KREDİ DETAYLARI

Bu finansman desteği, TOBB'a bağlı oda ve borsa üyesi olan tüm işletmelerin uygun koşullarda kredi kullanabilmesini hedefliyor. KOBİ'ler, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Akbank ve Ziraat Katılım şubeleri aracılığıyla Nefes Kredisi'ne başvuruda bulunabilecekler. Her bir firma, bu kredi programı kapsamında en fazla 1,5 milyon liraya kadar finansman sağlayabilecek. Krediler, ilk altı aylık anapara ödemesiz döneme sahip olacak ve azami 36 ay vade ile kullandırılacak. Faiz oranları, 24 aya kadar olan vadelerde yüzde 33, 24 ayın üzerindeki vadelerde ise yüzde 32 olarak belirlendi. Bu yeni dönem için belirlenen toplam kredi hacmi ise 25 milyar lira olarak açıklandı.

GEÇMİŞ DESTEK VE HEDEFLER

Geçtiğimiz temmuz ayında sunulan TOBB Nefes Kredisi programı kapsamında 23 bin 515 firmaya toplamda 30 milyar lira finansman desteği sağlandığı belirtildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ'lerin en önemli sorunlarından birinin finansmana erişimde yaşanan zorluklar olduğunu vurguladı. KOBİ kredilerine uygulanan büyüme sınırının bu erişimi güçleştirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Özellikle KOBİ kredilerine uygulanan büyüme sınırı, krediye erişimi zorlaştırıyor. Böyle bir dönemde KOBİ'lerimizin nakit akışını korumak için gerçekten 'nefes' olacak kaynak oluşturduk. Amacımız, zor günlerde KOBİ'lerimizin yanında durup çarkların dönmesini sağlamak." dedi. Bu önemli destek programının hayata geçmesinde TOBB, KGF ve katılım sağlayan bankaların güç birliği yaptığını belirten Hisarcıklıoğlu, KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen'e ve tüm banka yöneticilerine verdikleri destek için teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş