Koç Grubu'na peş peşe saldırı: Otokoç'tan sonra Yapı Kredi hedef alındı
Koç Holding bünyesindeki şirketlere yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır'da Otokoç bayilerine düzenlenen silahlı saldırıların ardından Yapı Kredi Bankası'nın şubesi ve iki ATM'si de hedef alındı. Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.

Koç Holding bünyesindeki şirketlere yönelik silahlı saldırılara yenileri eklendi. Diyarbakır'da daha önce Otokoç bayilerine düzenlenen saldırıların ardından bu kez Yapı Kredi Bankası'nın bir şubesi ile bankaya ait ATM'ler hedef alındı. Güvenlik güçleri olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, saldırıları gerçekleştiren kişi veya kişilerin belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Otokoç bayilerine silahlı saldırı düzenlendi
Koç Grubu bünyesinde faaliyet gösteren iki ayrı Otokoç bayisine önceki gün silahlı saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Olayların ardından emniyet ekipleri inceleme başlatırken, saldırganların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma yürütüldü.
Yapı Kredi şubesi de hedef alındı
Otokoç bayilerine yönelik saldırıların ardından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan bir Yapı Kredi Bankası şubesi de silahlı saldırıya uğradı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerin gerçekleştirdiği saldırıda bankanın şubesinde maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Aynı gün ATM'lere de saldırı
Yapı Kredi'ye yönelik ikinci saldırı ise Yenişehir ilçesindeki Ofis semtinde yaşandı. Bankaya ait olduğu belirtilen iki ATM, sabah saatlerinde silahlı saldırının hedefi oldu. Kurşunların isabet ettiği ATM'lerde maddi hasar oluşurken, olay yerinde inceleme yapıldı.
Soruşturma devam ediyor
Koç Holding bünyesindeki şirket ve kuruluşlara yönelik peş peşe yaşanan saldırılarla ilgili güvenlik birimlerinin çalışmaları sürüyor. Saldırıların faillerinin belirlenmesi ve olayların aydınlatılması amacıyla başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Saldırıların ardından dikkat çeken iddia
Yaşanan saldırıların, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç'un Kürt kadınlarına ilişkin anlattığı fıkranın ardından gerçekleştiği öne sürüldü. Ancak saldırılar ile söz konusu açıklamalar arasında resmi makamlar tarafından doğrulanmış bir bağlantı kurulmuş değil.
Bakmadan Geçme
Polis taklidiyle altın dolandırıcılığı: 3 şüpheli tutuklandı
Trafik kavgasında sopalı saldırı ve takip
Diyarbakır uyuşturucu operasyonunda 67 tutuklama
Yalçın: Barış ve huzur Diyarbakır'a fayda sağlar
Çocuk teslimi sırasında avukata saldırı düzenlendi
Azerbaycan'dan Kara Liste Kararı: Diyarbakır Görüntüleri Kriz Çıkardı
