Kocaeli ormanlarında geyik, su birikintisinde serinleme anı fotokapana yakalandı
Kocaeli'de bir geyiğin su birikintisinde serinleme anı fotokapana yansıdı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bu doğal yaşam kesitini sosyal medyada paylaştı.

Kocaeli'deki ormanlık alanda, bir geyiğin su birikintisine girerek serinlediği anlar fotokapan tarafından kaydedildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bu doğal yaşam kesitini sosyal medya hesabından paylaşarak yaban hayatının sakin bir anını gözler önüne serdi.

DOĞAL YAŞAMDAN BİR SERİNLEME ANI
Paylaşımda, geyiğin duş almak için hazırlandığı, çevreyi kontrol ettikten sonra suyun serinliğine bıraktığı ve yorgunluğunu attıktan sonra güne devam ettiği belirtildi. Bu ifadeler, hayvanın doğal davranışını vurgulayarak izleyicilere huzurlu bir an yaşattı.

GEYİĞİN SUDAKİ DAVRANIŞLARI KAYIT ALTINDA
Görüntülerde, geyiğin su birikintisine gelişi, ön bacaklarıyla suya temas edişi ve çevreyi kontrol etmesi net bir şekilde görülüyor. Devamında, ön ve arka bacaklarını bükerek su birikintisine oturduğu ve bir süre bu şekilde bekledikten sonra bölgeden uzaklaştığı anlar yer alıyor.

YABAN HAYATININ GİZLİ DÜNYASINDAN BİR KESİT
Bu kayıt, insan gözünden uzak ormanlık alanlarda yaban hayatının nasıl devam ettiğine dair ilginç bir bakış sunuyor. Fotokapan teknolojisi sayesinde, doğal yaşamın bu tür samimi anları artık daha sık belgelenebiliyor ve paylaşılabiliyor.
Bakmadan Geçme
Cehennem Deresi'nde mucizevi anlar: Kızıl akbabaların yavrularını beslediği görüntülendi
Jandarma, fotokapanlarla 1847 şüpheliyi yakaladı
Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda vahşi hayvan kaçakçılığına darbe
Hatay’da oklu kirpi ve Asya yaban kedisi görüntülendi
Trabzon Limanı’nda şok operasyon: Aslan ve timsah trofeleri ele geçirildi
CITES Kapsamındaki Nadir Hayvanlara El Konuldu: Yeşil İguana, Papağanlar Güvende
