Koçyiğit: Her 100 liranın 17'si faize gidiyor
DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit, 2027 bütçesinde her 100 liranın 17'sinin faize gittiğini belirterek, bu durumun yoksulluğu artıracağını vurguladı. Savunma harcamalarının bütçedeki payının artışına dikkat çekti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 2027 yılı bütçesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Faiz yükü artıyor
Koçyiğit, bütçede savunma sanayine ayrılan payın büyük bir artış gösterdiğini belirterek, “Bu vergi sistemiyle, bu bütçe anlayışıyla toplumu daha fazla yoksullaştırmaktan başka bir yere varılamayacağı açık ve net. Bütçede faiz büyüyen bir canavara dönüşmüş durumda; gerçekten doyuramıyoruz. Bu ülkedeki her 100 liranın 17’si faize gidiyor” dedi. Bunun yanı sıra, dolaylı vergilerin yükünün dar gelirli yurttaşlar üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu vurguladı.
Sosyal hizmetlere ayrılan pay
Koçyiğit, bütçede sosyal hizmetlere ayrılan payın artırıldığını ancak bunun yoksulluğu yönetme amacı taşıdığını ifade etti. Savunma sanayine ayrılan bütçe miktarının yüzde 60,28 oranında artış gösterdiğini hatırlatan Koçyiğit, “Barış ve Demokratik Toplum sürecindeyiz. O zaman bu bütçeyi nasıl değerlendirmeliyiz?” diye sordu. Bu durumun halkın refahına nasıl yansıyacağını sorgulayan Koçyiğit, “Madem bütçede bu kadar pay artırıyorsunuz, barışla bağ nasıl kurulacak?” ifadesini kullandı.
Bakmadan Geçme
Şahin'den 2027 bütçesi eleştirisi: Faize ayrılan para çiftçiyi aşıyor
2027 merkezi yönetim bütçe teklifi TBMM'ye sunuldu
Cevdet Yılmaz: 2027 bütçesi refah ve dönüşüm odaklı
DEM Parti 2027 bütçesine karşı saha çalışması başlatıyor
Savunma sanayi başkanı Görgün, uluslararası iş birliklerini güçlendirecek
Erdoğan: Türkiye'nin geleceği emin ellerde
