Dünya

Kolombiya'nın batısında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kolombiya'nın batısındaki Choco bölgesinde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Bogota, Ekvador ve Venezuela'da hissedildi; yaralılar ve hasar bildirildi.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Kolombiya'nın batısında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kolombiya'nın batısındaki Choco bölgesinde yerel saatle 07.34'te (TSİ 15.34) 7,4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem, başkent Bogota'nın yanı sıra Ekvador ve Venezuela'da da hissedildi.

Hasar tespit çalışmaları sürüyor

Yetkililer, bölgede yaralananlar olduğunu ve binalarda ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi. Choco Valisi Nubia Carolina Cordoba, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Quibdo'da yaralıların bulunduğunu ve hasarın önemli boyutlarda olduğunu ifade etti. Cordoba, “Choco bölgesinde büyük bir deprem yaşadık. Artçı sarsıntılar konusunda endişeliyiz” dedi.

Geçmişteki depremlerle bağlantılı

Depremin merkez üssü, Bogota'nın yaklaşık 400 kilometre batısındaki San Jose del Palmar olarak belirlendi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin 107 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı. Kolombiya ve Ekvador'un bazı bölgelerinde insanlar, deprem sonrası evlerinden çıkarak açık alanlara yöneldi. Bu durum, Venezuela'da haziran ayında yaşanan yıkıcı depremleri yeniden gündeme getirdi.

Bu Yazıyı Paylaş