Gündem

Kolye soruşturmasında karar çıktı!

Fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede, sosyal medyadaki bir programda boynundaki kolyeyi tanıtması nedeniyle başlatılan “müstehcenlik” soruşturmasında yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Kolye soruşturmasında karar çıktı!

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin internet üzerinden yayınlanan bir programa konuk olmasıyla başladı. Gerede, program sırasında boynunda taşıdığı ve "vibratör" olarak nitelendirdiği kolyeyi göstererek açıklamalarda bulunmuştu. Bu görüntüler ve sarf ettiği sözler üzerine başsavcılık tarafından "müstehcenlik" suçlamasıyla resen soruşturma başlatıldı.

Emniyet ve Adliye Süreci Nasıl İşledi?

Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gerede’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan sanatçı, daha sonra Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılan Gerede hakkında yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Bu Yazıyı Paylaş