Ekonomi

Konut alacaklar dikkat: Faizler dengeleri değiştirdi

Konut kredisi faizlerindeki düşüş, kredi kullanımında artışa neden oldu. Eylül'de konut satışları rekor kırdı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Konut alacaklar dikkat: Faizler dengeleri değiştirdi

İhtiyaç dahilinde konut almak isteyenler, faizler yüksek olsa da krediye yönelmeye başladı. Temmuz ayında Merkez Bankası’nın faiz indirimleriyle konut kredilerinde dengeler değişti.

FAİZDE EN DÜŞÜK SEVİYE GÖRÜLDÜ

Yaz aylarında %3.00 seviyelerinin üzerinde seyreden kredi faizleri, %2.69’a kadar geriledi. Bir kamu bankası sadece %2.69 faizle kampanya duyururken, birçok özel bankada da oranlar bu seviyelere çekildi.

EYLÜLDE REKOR GELDİ

TÜİK'in açıkladığı konut satış istatistiklerine göre, eylül ayında satışlar %6,9 artarak 150 bin 657 oldu. Bu, tüm zamanların en yüksek eylülü satış rakamı olarak kaydedildi.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş