Asayiş

Korkunç tehditler ve dehşet anları: Eşi tarafından evi kurşunlanıp arabası yakılan kadın 'Kadın cinayeti' olmak istemiyorum dedi

Ankara'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından evi kurşunlanan ve arabası yakılan Sümeyra Ş., yaşadığı dehşeti anlattı. Ş., "Kadın cinayeti olarak haberlere çıkmak istemiyorum" diyerek adaletten en ağır cezayı talep etti.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Korkunç tehditler ve dehşet anları: Eşi tarafından evi kurşunlanıp arabası yakılan kadın 'Kadın cinayeti' olmak istemiyorum dedi

Ankara'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından evi kurşunlanan ve otomobili ateşe verilen Sümeyra Ş. (31), 6 aydır süren tehditler karşısında yaşadığı dehşeti anlattı. Ş., "Bir 'kadın cinayeti' olarak haberlere çıkmak istemiyorum" diyerek yardım istedi.

Korkunç tehditler ve dehşet anları: Eşi tarafından evi kurşunlanıp arabası yakılan kadın \

6 AYDIR SÜREN KABUS

Sümeyra Ş., 7 yıllık evliliğini yaklaşık 6 ay önce sonlandırma kararı aldığını ve bu kararın fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddetten kaynaklandığını belirtti. Eşinin kendisini bir sopa ile darp etmesi ve ardından karın boşluğuna bıçak çekmesi üzerine can güvenliğinin kalmadığını hissettiğini ifade eden Ş., o gün boşanma kararı aldığını ve ertesi gün hukuki sürecini başlattığını söyledi. Aile evinde babası ve annesiyle birlikte yaşamaya başlayan Sümeyra Ş., 6 aydır gece gündüz tehdit mesajları, hakaret ve iftiralarla taciz edildiğini belirtti. Eşinin attığı her mesajda, "Bugün öleceksin, ölümün benim elimden olacak, ölünü ailenin önüne atacağım" gibi korkunç tehditler savurduğunu dile getirdi. 16 Nisan'da mahkemesi olduğunu ve son günlerde uzaklaştırma kararına rağmen eşinin sürekli evin önüne gelerek kendisini daha da tedirgin ettiğini, tek başına kapının önüne dahi çıkamadığını söyledi.

Korkunç tehditler ve dehşet anları: Eşi tarafından evi kurşunlanıp arabası yakılan kadın \

ARABASINI YAKTI, EVİNE ATEŞ AÇTI

Sümeyra Ş., dün akşam saatlerinde polise gittiğini ve uzaklaştırma kararının yenilenmesi için işlem yaptırdığını aktardı. Eve döndükten kısa bir süre sonra eşinin kendisini görüntülü arayarak arabasına benzin döktüğünü gösteren bir video gönderdiğini anlattı. Babasının arabasının yandığını bağırması üzerine dışarı baktığında, eşinin pompalı tüfekle kendilerine doğru ateş ettiğini ve camların kırıldığını gördüğünü belirtti. O esnada annesiyle birlikte yere yattıklarını ve KADES programı ile 112 ihbar hattını arayarak yardım istediklerini söyledi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, itfaiye ve ambulans ekiplerinin müdahalesiyle durum kontrol altına alınırken, eşi Harun Ş. gözaltına alındı.

Korkunç tehditler ve dehşet anları: Eşi tarafından evi kurşunlanıp arabası yakılan kadın \

ADALETE GÜVENİYORUM, KADIN CİNAYETİ SON BULSUN

Eşinin olaydan önce kendisine, "Bu gece son huzurlu uyuduğun gece olacak" şeklinde tehdit mesajları attığını da belirten Sümeyra Ş., bir kadın cinayeti olarak haberlere çıkmak istemediğini vurguladı. Hukuki sürecinin bir an önce sonuçlanmasını ve eşinin en ağır cezayı almasını talep etti. Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvendiğini dile getiren Ş., kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin son bulmasını istedi. Para cezası veya kısa süreli hapis cezası yerine, çıkması halinde doğrudan can kaybı riskiyle karşı karşıya kalacağını, bu durumu yaşamak istemediğini ifade etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Harun Ş. adliyeye sevk edildi.

Bu Yazıyı Paylaş