Kurban Bayramı tatili turizmde büyük bir canlanma sağladı
ETİK Başkanı Mehmet İşler, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin turizm sektöründe doluluk oranlarını artırarak 5 milyar dolarlık ekonomik hareketlilik sağlayacağını açıkladı.

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının turizm sektöründe büyük bir ivme yarattığını belirtti.

DOLULUK ORANLARI YÜZDE 100’E YAKLAŞTI
İşler, tatil süresinin uzatılmasının doluluk oranlarını yüzde 100 seviyelerine yaklaştırdığını ve bu durumun yaklaşık 5 milyar dolarlık bir ekonomik hareketlilik oluşturacağını ifade etti. İç talep ve rezervasyon akışının hızlanması, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde otellerin doluluk oranlarını artırdı. İşler, Türkiye'nin turizm sektörünün yalnızca konaklama tesislerinden oluşmadığını, aynı zamanda ulaşım, yeme-içme, perakende ve daha birçok sektörü de kapsayan geniş bir ekonomik zincir oluşturduğunu vurguladı.

SEKTÖRE MORAL VEREN BİR GELİŞME
Bayram döneminde hem iç hem de dış talebin güçlenmesinin, sektöre büyük bir moral kaynağı olduğunu belirten İşler, 9 günlük tatilin Türkiye ekonomisine 200 milyar TL’nin üzerinde bir hacim kazandıracağını kaydetti. Ayrıca, turizmin döviz girdisi, istihdam ve vergi açısından Türkiye ekonomisi için stratejik önem taşıdığını dile getirdi. İşler, bu kararın turizm sektörüne ileri bir ivme kazandırdığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a ve sürece katkı sağlayan TÜROFED Başkanı Yağcı’ya teşekkür etti.



Bakmadan Geçme
İshak Paşa Sarayı yıl sonu ziyaretçi hedefini açıkladı
Bakan Ersoy, turizmde yeni hedefleri açıkladı
Çeşme'deki tesisler yaz sezonunda doluluk oranlarını yükseltti
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Özbekistan'da temaslarda bulundu
Bodrum'da otelciler iyi bir sezon geçirirken esnaf zorlandı
Bodrum'da otellerin doluluk oranı yüzde 85'e yükseldi
