Kurban Bayramı telaşı Eminönü'nü sardı: Havadan görüntülerle bayram hazırlığı
Kurban Bayramı öncesinde Eminönü, bayram alışverişi için akın edenlerle dolup taştı. Tarihi çarşılar hareketlenirken, esnaf ve ziyaretçiler bayram telaşını ve geçmişe duyulan özlemi dile getirdi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, İstanbul'un tarihi merkezi Eminönü, bayram alışverişi için akın eden yerli ve yabancı ziyaretçilerle dolup taştı. Tarihi dokusu ve hareketli atmosferiyle bilinen bu coğrafya, bayram öncesi hareketliliğin en canlı yaşandığı noktalardan biri oldu.

BAYRAM HAZIRLIĞI VE ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞU
Özellikle Mısır Çarşısı ve çevresindeki esnaflar, bayramın vazgeçilmezleri olan şeker, lokum ve çikolata gibi ürünleri sergileyerek müşterilerini ağırladı. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgisiyle tezgahlar adeta şenlendi. Güneşli havayı fırsat bilenler ise sahilde oturup dinlenirken, kimileri de kestane ve mısır gibi yöresel lezzetlerle keyifli anlar yaşadı. Eminönü Meydanı ve çevresinin dronla havadan çekilen görüntüleri, bayram öncesi bu canlılığı gözler önüne serdi.

ESNAF VE ZİYARETÇİ GÖZÜNDEN BAYRAM
Antalya'dan bayram alışverişi için gelen Ferah Börekçi, her geldiklerinde Eminönü'ne uğramadan gitmediklerini belirterek, çocuklarına hediyelik ve ev ihtiyaçları için alışveriş yaptıklarını dile getirdi. Börekçi, tüm ülke için barış, huzur ve mutlu bayramlar temennisinde bulundu. Esnaf Hüseyin Yavuzer ise geçmiş bayramların tadını ve neşesini aradığını ifade ederek, ekonomik durumun alım gücünü etkilediğini söyledi. Yavuzer, öncelikle sağlık ve huzur dolu bayramlar dileyerek, memleketine gidenlerin kazasız belasız dönmesini temenni etti.






Bakmadan Geçme
Kurban Bayramı tatilinin son günü: Tekirdağ-İstanbul kara yolunda yoğun trafik
Bayramın son günü İstanbullular sıcağa karşı sahillere koştu
Kurban pazarında satışlar hayal kırıklığı yarattı: Besiciler zarar ediyor
Ortahisar'dan bayramda vicdanlı dokunuşlar: Şehit ailelerinden kimsesizlere uzanan el
Kurban Bayramı telaşı: Sultangazi'de kesim alanları doldu taştı, o anlar havadan görüntülendi
Kurban Bayramı'nda 'Acemi Kasaplar' yine sahadaydı: Bursa'da yaralı sayısı dikkat çekti
