Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatan Hilal: Kızılay'ın Vekaletle Kesim Kampanyası Başladı
Türk Kızılay, Kurban Bayramı'nda vekaletle kurban kesim kampanyasını başlattı. Gazze için özel konserve modeli uygulayan Kızılay, yurt içi ve 3 kıtada milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

Türk Kızılay, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da geleneksel vekaletle kurban kesim kampanyasını hayırseverlerin yoğun ilgisiyle başlattı. Bayramın ilk gününden itibaren yurt içinde ve Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadoğu'nun çeşitli ülkelerinde kurban kesim işlemlerine start veren Kızılay, bu yıl da milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

GAZZE'YE UZUN ÖMÜRLÜ YARDIM
Özellikle insani krizin sürdüğü Filistin/Gazze için özel bir model uygulayan Kızılay, bağışlanan kurbanları yurt içinde keserek kavurma konservesi haline getiriyor. Bu sayede bölgedeki ihtiyaç sahiplerine uzun süre yetecek bir yardım ulaştırılıyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze için bağışladığı kurbanın kesimi de Konya'da gerçekleşti.

YIL BOYU SÜREN BEREKET
Yurt içinde gerçekleştirilen kesimlerde hijyen ve İslami şartlara uygunluk en üst düzeyde tutulurken, elde edilen kurbanlar Kızılay'ın 20 yıllık tecrübesiyle konserveleştirilerek yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor. Yurt dışında ise kesilen kurbanlar doğrudan taze et olarak bölgedeki vatandaşlara ulaştırılıyor. Din görevlileri, veteriner hekimler ve noterler eşliğinde titizlikle yürütülen bu kesimler, Kurban Bayramı'nın üçüncü gününe kadar sürecek.






Bakmadan Geçme
Türk Kızılay Kanunu teklifinin ilk 3 maddesi kabul edildi
TBMM'de Türk Kızılay Kanunu teklifi görüşülüyor
Kızılay'ın aşçılık atölyesi Nevşehir'de açıldı
Türk Kızılay: Gençler en çok kan veren yaş grubu
Kars'ta Türk Kızılay aşevi hizmete girdi
Bakan Akın Gürlek'ten Kızılay'a anlamlı jest: Manevi tazminat davası geliri 150 bin TL bağışlandı
