Kurtulmuş, AKPM Başkanı Bayr ile görüştü
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AKPM Başkanı Petra Bayr ile bir araya gelerek terörle mücadele, Filistin davasına destek ve Ukrayna'daki durum gibi konuları görüştü. Kurtulmuş, Türkiye'nin Filistin'e desteğini sürdüreceğini belirtti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Petra Bayr ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir araya geldi. TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşmede Kurtulmuş, Türkiye-AKPM ilişkilerinin geliştirilmesi açısından bu ziyareti önemli bulduğunu belirtti.

Terörle mücadele ve demokratikleşme vurgusu
Kurtulmuş, Türk Delegasyonu'nun AKPM'deki çalışmalara aktif katılım gösterdiğini hatırlatarak, TBMM'nin ev sahipliği yaptığı Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Komisyonu toplantısının başarıyla tamamlandığını aktardı. Türkiye'nin 'Terörsüz Türkiye' hedefinin yalnızca terörü sona erdirmekle kalmayıp, aynı zamanda ülkedeki demokratikleşme ve toplumsal barışı kalıcı hale getirmeyi amaçladığını vurguladı. Bu doğrultuda hazırlanan kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda rekor bir oyla kabul edildiğini ve bir İzleme Komisyonu kurulacağını ekledi. Kurtulmuş, terör örgütünün sahadaki bazı eylemlerinin güvenlik güçlerince gözlemlendiğini ve yasal düzenlemelerin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Filistin davasına destek ve İsrail'in durumu
Görüşmede Filistin meselesi de ele alındı. Kurtulmuş, Gazze'de yaşananları soykırım, Batı Şeria'da ise devlet terörü olarak niteledi. İsrail'in tutumuna karşı oluşan insanlık cephesinin küresel vicdanı harekete geçirdiğini ve İsrail'in yalnızlaştığını söyledi. Filistin'de iki devletli çözüm için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin Filistin davasına desteğini sürdüreceğini yineledi. AKPM bünyesinde İsrail'in bazı eylemlerini konu alan raporu da yakından takip ettiklerini belirten Kurtulmuş, AKPM Başkanı Bayr'den Türk Delegasyonu'nun Gazze meselesi için gösterdiği çabalara destek beklediklerini iletti.

Ukrayna ve COP31 daveti
Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Kurtulmuş, Türkiye'nin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü destekleyen politikasını hatırlattı. Görüşmenin ardından Kurtulmuş, AKPM Başkanı Bayr'i, COP31 Toplantısı'na davet etti. Bayr, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM alanlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı ve Genel Kurul Salonu'nu gezdi.
Bakmadan Geçme
Kurtulmuş ve Bayr terörsüz Türkiye, Gazze'yi görüştü
Numan Kurtulmuş: Gazze, insanlık tarihinin en büyük katliamına tanıklık etti
Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz
Kurtulmuş: Yasaya üç sigorta koyduk
Kurtulmuş: Yeni Parti'nin davranışı eleştirildi
Kurtulmuş: Muhalefetin sesi kısılıyor eleştirisi gerçekçi değil
