Gündem

Kurtulmuş: Metina'daki silahlar devlet kurumlarına devredildi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Metina bölgesindeki bazı mağaralar ve silahların devlet kurumlarına devredildiğini açıkladı ve terör unsurlarının temizlendiğini vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Kurtulmuş: Metina'daki silahlar devlet kurumlarına devredildi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gaziantep'te yaptığı açıklamada, Metina bölgesinde terör örgütünün elindeki bazı mağaraların ve silahların devlet kurumlarına devredildiğini duyurdu.

Kurtulmuş: Metina\

Terör unsurları temizlendi

Kurtulmuş, bu süreçte önemli bir adım atıldığını belirterek, “Oralar boşaltıldı, devredilmiş oldu. Böylece hemen sınır bölgemizde asla ve asla terör örgütünün hiçbir şekilde unsuru kalmayacak.” dedi. Ayrıca, Türkiye'nin terörle mücadelesinin önemine dikkat çekti. Ülkede, terör örgütünün bir tek elemanının kalmadığını ifade eden Kurtulmuş, gerekli adımların atılmasıyla bu durumun sürdürüleceğini vurguladı.

Kurtulmuş: Metina\

Hukukun üstünlüğü ve demokratik standartlar

Kurtulmuş, Türkiye'nin hukukun üstünlüğünü ve demokratik standartlarını geliştirmek için çaba sarf ettiğine değinerek, “Bu huzur ortamının getireceği rahatlık içerisinde, bölge halkı başta olmak üzere bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının terörsüz bölge ve Terörsüz Türkiye sonuçlarından müspet olarak etkilenmesini sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu. Ayrıca, bu süreçte kullanılacak dile dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve ayrılıkçı bir dil kullanımına karşı uyarıda bulundu. Kurtulmuş, “Devletimiz kararlıdır. Milletimiz vicdanını harekete geçirmiş vaziyettedir.” diyerek, terör örgütünün bir daha hayattan koparmasına izin verilmeyeceğini ifade etti. Programda, Gaziantep Valisi Kemal Çeber ile AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül de katılımcılara hitap etti.

Kurtulmuş: Metina\Kurtulmuş: Metina\Kurtulmuş: Metina\Kurtulmuş: Metina\Kurtulmuş: Metina\Kurtulmuş: Metina\

Bu Yazıyı Paylaş