Kurtulmuş ve Dotsova, İstanbul'da buluştu: Dostluk köprüleri ve Balkan istikrarı masada
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Mihaela Dotsova ile görüştü. Görüşmede, ikili ilişkiler, Balkan istikrarı ve NATO işbirliği konuları ele alındı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da NATO Parlamenter Zirvesi kapsamında bulunan Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Mihaela Dotsova ile bir araya geldi. TBMM Başkanlığı İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşmede, Kurtulmuş, Bulgaristan'daki 19 Nisan seçimlerinin ve yeni hükümetin hayırlı olmasını dileyerek Dotsova'ya yeni görevinde başarılar temennisinde bulundu.

TÜRKİYE-BULGARİSTAN İLİŞKİLERİ VE BALKAN İSTİKRARI VURGUSU
TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni yasama döneminde Bulgaristan parlamentosunda bir Türkiye dostluk grubunun en kısa sürede oluşturulmasının ve karşılıklı çalışmalara, ziyaretlere başlanmasının iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inandığını belirtti. Avrupa ve Orta Doğu'nun içinde bulunduğu çalkantılı dönemde, Türkiye olarak özellikle Balkanlar'ın istikrarına büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Kurtulmuş, hem Bulgaristan'ın hem de Türkiye'nin istikrarının ve iki ülke arasındaki ilişkinin gösterdiği istikrarın, gelecek adına umut vadeden bir tablo oluşturacağını vurguladı.

TARİHİ BAĞLAR VE NATO ÇERÇEVESİNDEKİ İŞBİRLİĞİ
Bulgaristan ve Türkiye arasındaki köklü tarihi bağlara dikkat çeken Kurtulmuş, Bulgaristan'daki Türk toplumu ile Bulgaristan parlamentosunda görev yapan 20 Türk kökenli milletvekilinin, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde güçlü birer köprü görevi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, NATO çerçevesindeki müttefikliğin de iki ülke arasındaki ilişkilere önemli katkılar sağladığını kaydetti. Kurtulmuş, İstanbul'da düzenlenecek olan NATO Parlamenter Zirvesi'nin üçüncüsünün önemine değinerek, bu zirvenin NATO Liderler Zirvesi gibi kalıcı hale gelmesini arzuladıklarını dile getirdi. Görüşmede, NATO PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.
Bakmadan Geçme
Kurtulmuş: Yeni Parti'nin davranışı eleştirildi
Kurtulmuş: Muhalefetin sesi kısılıyor eleştirisi gerçekçi değil
Kurtulmuş ve Aguiar-Branco iş birliği protokolü imzaladı
Kurtulmuş, Portekiz mevkidaşıyla görüştü
Kurtulmuş'tan fon krizi ve Sayan Kaya ile ilgili açıklamalar
Kurtulmuş: Terörden kurtulmuş bir Türkiye kurulacak
