Kurum: Deprem bölgesinde 304 bininci konutun anahtarları teslim edildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde 304 bininci konutun anahtarlarının teslim edildiğini ve yıl sonuna kadar 74 bin konutun daha teslim edileceğini açıkladı. Yeni sosyal konut projeleri de duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” kapsamında AK Parti İl Başkanlığı Teşkilat Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’ın 6 Şubat depremlerinden büyük zarar gördüğünü, ancak azim ve kararlılıkla yeniden ayağa kalktığını vurguladı.
DEPREM BÖLGESİNDE İNŞAAT ÇALIŞMALARI
Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen 11 ilin yeniden inşası çalışmalarında büyük bir ilerleme kaydedildiğini bildirdi. 304 bininci konutun anahtarlarının vatandaşlara teslim edildiğini ve deprem bölgesindeki konutların yüzde 70’inin tamamlandığını duyurdu. Bu durum, üç depremzededen ikisinin evine kavuştuğu anlamına geliyor. Kurum, dünyada iki yılda 300 bin konut inşa edip teslim edebilecek başka bir ülke olmadığını belirtti.
YENİ SOSYAL KONUT PROJESİ
Kahramanmaraş’ta 45 bin konut ve iş yerinin tamamlandığını, 29 bininin ise yapımının devam ettiğini açıklayan Bakan Kurum, yıl sonuna kadar şehirde toplam 74 bin konut ve iş yerinin hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti. Deprem bölgelerinde sadece konutların değil, tarihi ve kültürel dokunun da canlandırıldığını vurgulayarak, Hatay’daki Uzun Çarşı ve Habibi Neccar Camisi’nden Malatya’daki Şire Pazarı’na kadar birçok önemli yapının yeniden inşa edildiğini söyledi. Ayrıca, İzmir’deki yangın mağdurlarına yönelik evlerin temellerinin atıldığını ve Bilecik, Karabük ve Balıkesir’de de konut projelerinin hayata geçirileceğini duyurdu. Türkiye genelinde 280 bin yeni konutun yapımının sürdüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek ay yeni bir sosyal konut kampanyasının detaylarını açıklayacağını belirtti. Deprem bölgesine özel bir kontenjan ayrılarak dar gelirli emekliler, gençler, şehit ve gazi yakınları için sosyal konut projesi başlatılacağını ve evleri yıkılan vatandaşların yeniden yuva sahibi olması için çalışacaklarını, gençler ve en az üç çocuklu aileler için özel avantajlar sunacaklarını açıkladı.
Bakmadan Geçme
Yunanistan depremi İstanbul için tehdit mi? Uzman isim açıkladı
Depremzedeler Adalet Bakanlığı önünde 8 gündür eylemde
Naci Görür'den Korkutan Açıklama: "KAF Hem Marmara'da Hem Yunanistan'da Geriliyor!"
Ümit Özdağ Açıkladı: Teröristbaşı Öcalan Aile Kuruyor!
Adalet Peşinde Aileleri Platformu, Adalet Bakanlığı önünde eylemde
Bakan Ersoy, deprem bölgesine 34 milyar lira yatırım yapılacak
