Magazin

Levent Üzümcü’den Ev Hapsi Sonrası İlk Açıklama

Sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan ve ev hapsi kararıyla serbest bırakılan oyuncu Levent Üzümcü, adli kontrol süreci ve Emniyet'te yaşananları anlattı. Üzümcü, hakkındaki suçlamaları reddettiğini vurguladı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Levent Üzümcü’den Ev Hapsi Sonrası İlk Açıklama

Oyuncu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir yorum gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Üzümcü, BirGün gazetesinde yer alan “Kanuni Sultan Süleyman şakası nedeniyle ceza alan komedyen” haberine yazdığı değerlendirmenin soruşturma konusu yapıldığını aktardı. Hakkında “halkı alenen kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlaması yöneltilen sanatçı, gözaltı ve adliye sürecinde yaşanan detayları kamuoyuyla paylaştı.

Emniyet Süreci ve İfade Detayları

Gözaltı işlemi sırasında cep telefonuna ve kimliğine el konulduğunu ifade eden Üzümcü, cihaz şifresini yetkililere zorluk çıkarmadan verdiğini belirtti. İşlemlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen oyuncu, süreç boyunca dört kez sağlık kontrolünden geçirildiğini ve herhangi bir kötü muameleyle karşılaşmadığını açıkladı. Çağlayan Adalet Sarayı’nda savcılığa ifade veren Üzümcü, Temmuz ayı süresince yaptığı tüm sosyal medya paylaşımlarının bir dosya halinde önüne konulduğunu dile getirdi.

Ev Hapsi Kararı Verildi: 'Paylaşımlara Devam Edeceğim'

Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Levent Üzümcü hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı. Suçlamaların tamamını reddettiğini belirten Üzümcü, "Evlatlarımız ve ülkemiz için aydınlık gelecek talebi hapsedilemez" ifadelerini kullandı. Telefonuna el konulması nedeniyle bir süre iletişim kuramadığını açıklayan sanatçı, kendisine destek verenlere teşekkür ederken X (eski adıyla Twitter) hesabındaki paylaşımlarının kalacağını ve paylaşım yapmaya devam edeceğini beyan etti.

Bu Yazıyı Paylaş