Libya'da Türk müteahhitler için yeni dönem
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Libya görüşmeleri, Türk müteahhitler için yeni fırsatlar yaratırken, ticaret hacmini artıracak anlaşmalar imzalandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Libya ziyaretinde, Türkiye ve Libya arasındaki ekonomik bağlar güçlendirildi. Görüşmelerde, müteahhitlik sektörü başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği fırsatları ele alındı. Bu gelişmeler, Türk firmaların Libya'da yeni projeler üstlenmesini sağlayabilir.
GÖRÜŞMELERDE İMZALANAN ANLAŞMALAR
Bakan Bolat, Libya Ulaştırma ve Ticaret Bakanları ile bir araya gelerek, ticaret hacmini artırma konusunda kararlılıklarını vurguladı. İmzalanan belgeler arasında, Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu deklarasyonu ve çalışma grubu tutanağı yer alıyor. Bu anlaşmalar, müteahhitlerin Libya'daki alacaklarını takip etmeyi ve yeni projelere kapı açmayı hedefliyor.
GELİŞMELERİN EKONOMİYE ETKISI
Türkiye-Libya ilişkileri, hidrokarbonlar, yenilenebilir enerji ve sağlık gibi sektörlerde genişleyebilir. Karma Ekonomik Komisyon toplantısının Aralık ayında yapılması, bu işbirliğinin somut adımlara dönüşeceğini gösteriyor. Ticaret Bakanlığı, müteahhitlik sektörünün büyümesi için gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor.

